E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Dzelzceļam Latvijā - 155!

Šogad aprit 155 gadi, kopš Latvijas teritorijā atklāja pirmo dzelzceļa līniju, kas savienoja Rīgu ar Daugavpili. Par godu šim vēsturiskajam notikumam 10.maijā Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā tika atklāta daudzveidīga aktivitāšu programma „Dzelzceļam Latvijā – 155”. 

Visa gada garumā iedzīvotājiem būs iespēja interesantā un atraktīvā veidā uzzināt vairāk par dzelzceļu Latvijā, gan piedaloties azartiskā ceļojumu spēlē „Dzelzceļa spēle. Toreiz un tagad”, gan apmeklējot pirmo reizi Latvijā notiekošo Dzelzceļa transportlīdzekļu parādi, gan arī aplūkojot dzelzceļnieku vēsturisko formas tērpu parādi Muzeju nakts ietvaros, kā arī iesaistoties citās aktivitātēs, par kurām plašāka informācija pieejama mājas lapā www.dzelzcelam155.lv.

Publiskai lietošanai pirmais dzelzceļš Latvijas teritorijā tika nodots 1861.gada 12.septembrī, un tas savienoja Rīgu ar Daugavpili, toreiz Dinaburgu. Tas bija vēsturisks notikums, kas uz visiem laikiem mainīja cilvēku dzīvi – strauji auga pilsētas, attīstījās rūpniecība un tirdzniecība, cilvēkiem pavērās jaunas iespējas ceļot, izglītoties un strādāt. Arī šodien Latvijas attīstība un mūsu ikdiena nav iedomājama bez dzelzceļa, kas turpina vienot cilvēkus, pilsētas un valstis.
 

“Latvijas dzelzceļa vēsture ir nesaraujami saistīta ar mūsu valsts vēsturi. Ir mainījušās gan varas, gan tehnoloģijas un cilvēku attieksme pret dzelzceļu. Taču nemainīga ir dzelzceļa lielā nozīme valsts dzīvē. Tāpēc mēs vēlamies to  atzīmēt. Šīs nebūs nekādas jubilejas svinības. Gluži pretēji - mēs ļoti demokrātiskā veidā vēlamies cilvēkiem pastāstīt par plašo un interesanto dzelzceļa vēsturi. Tādēļ turpmāko mēnešu laikā notiks vairāki informatīvi izglītojoši un arī izklaidējoši pasākumi, kuru mērķis ir iepazīstināt ar dzelzceļa rašanās un attīstības vēsturi, kā arī veicināt interesi par Latvijas vēsturisko un industriālo mantojumu,” skaidro VAS “Latvijas dzelzceļš” valdes priekšsēdētājs Edvīns Bērziņš.

Lūdzu, uzgaidiet