E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Atlaides daudzbērnu ģimenēm

Kopš 2017. gada 1. septembra daudzbērnu ģimenes locekļi var iegādāties ne tikai viena brauciena biļetes ar 25% atlaidi, bet arī abonementa biļetes ar 20% atlaidi.
 
Pamatojoties uz 2017. gada 27. jūnija Ministru kabineta noteikumu Nr.371 “Braukšanas maksas atvieglojumu noteikumi” grozījumiem, braukšanas maksas atvieglojumu saņēmēju kategorijai „daudzbērnu ģimenes locekļi” no 2017. gada 1. septembra braukšanai vilcienos ir tiesības saņemt 20% atlaidi no dienu un abonementa biļešu cenas, tāpat no 2017. gada 1. jūlija spēkā ir 25% atlaide biļetei vienam braucienam.
 
Daudzbērnu ģimenes loceklim braukšanas tiesības vilcienā apliecina biļešu kasē vai vilcienā iegādāta biļete kopā ar Latvijas Goda ģimenes apliecību „3+ Ģimenes karte” un personu apliecinošu dokumentu (ID karti vai pasi), bērni līdz 15 gadu vecumam (14 gadus ieskaitot) personu apliecinoša dokumenta vietā var uzrādīt derīgu skolēna apliecību.
 
Atgādinām, ka saglabājas braukšanas maksas atvieglojumi pilnā apmērā personām ar I grupas invaliditāti un pavadošajai personai, personām ar II grupas invaliditāti, pirmsskolas vecuma bērniem, bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem, kuri atrodas audžuģimenēs, aizbildnībā, politiski represētām personām un nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem.
 

 

Svarīga informācija personām, kuras vēlas izmantot šo atlaidi!

 

Braukšanas maksas 20% atlaide tiek piešķirta šīm abonementa biļetēm:

  • 1 dienas biļetei;
  • 3 dienu biļetei vienā vai abos virzienos;
  • 4 dienu biļetei vienā vai abos virzienos;
  • 5 dienu biļetei vienā vai abos virzienos;
  • Abonementam mēneša darba dienām vienā vai abos virzienos;
  • Abonementam visām mēneša dienām;
  • Dienu un abonementu biļetēm dīzeļvilcieniem posmā Rīga-Lielvārde-Rīga un Rīga-Jelgava-Rīga ar ietvertu 0.25 EUR piemaksu;
  • Vienotajām biļetēm no Aizkraukles stacijas.

 

Braukšanas maksas atlaide paredzēta vilciena biļetei vienam braucienam vienā virzienā vienas līnijas ietvaros.

Atlaide tiek piemērota vilciena biļetei vienam braucienam vienā virzienā vienas līnijas ietvaros. Jebkuram daudzbērnu ģimenes loceklim braukšanas tiesības vilcienā apliecina biļešu kasē vai vilcienā iegādāta biļete kopā ar abiem iepriekš minētajiem dokumentiem. Uzrādot personu apliecinošus dokumentus, vilcienā ar atlaidi var braukt vienlaicīgi visi ģimenes locekļi, kas minēti „3+ Ģimenes kartē”.

 
„Daudzbērnu ģimenes atlaide” netiek piešķirta biļetēm, kurām jau ir piemērota atlaide. Gadījumos, kad notiek pārsēšanās 2 līniju ietvaros, katra biļete katrai līnijai tiek noformēta un aprēķināta atsevišķi. Aicinām ņemt vērā – braukšanas maksas atlaides netiek summētas, lūdzam pasažierus izvēlēties sev ērtāko un izdevīgāko biļetes veidu.
 
 

Braukšanas maksas atlaidi var izmantot katrs daudzbērnu ģimenes loceklis, kas minēts "3+ Ģimenes kartē".

25% braukšanas maksas atlaidi var izmantot katrs daudzbērnu ģimenes loceklis, kas minēts "3+ Ģimenes kartē", uzrādot "3+ Ģimenes karti" kopā ar personu apliecinošu dokumentu. Lai viena brauciena laikā atlaidi varētu izmantot visi daudzbērnu ģimenes locekļi, kas minēti "3+ Ģimenes kartē", katrai personai jāuzrāda personu apliecinošs dokuments kopā ar "3+ Ģimenes karti" (šādā gadījumā var tikt uzrādīta tikai viena "3+ Ģimenes karte").

 
 

Tiek saglabāti braukšanas maksas atvieglojumi pilnā apmērā.

2017. gada 1. jūlijā stājoties spēkā 25% braukšanas maksas atlaidei, tiek saglabāti jau iepriekš noteiktie braukšanas maksas atvieglojumi pilnā apmērā personām ar I grupas invaliditāti un pavadošajai personai, personām ar II grupas invaliditāti, pirmsskolas vecuma bērniem, bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem, kuri atrodas audžuģimenēs, aizbildnībā, politiski represētām personām un nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem.

 
Gadījumos, kad "3+ Ģimenes kartē" minēti pirmsskolas vecuma bērni vai citas personas, kurām tiek piemēroti braukšanas maksas atvieglojumi pilnā apmērā - braukšanas maksas atvieglojums pilnā apmērā tiek saglabāts.
 
Piemēram, "3+ Ģimenes kartē" minēts pirmsskolas vecuma bērns un divi skolas vecuma bērni ar vecākiem, ģimene, vienlaicīgi braucot vienā vilcienā, var iegādāties vienu biļeti ar 100% braukšanas maksas atlaidi pirmsskolas vecuma bērnam, kā arī 4 biļetes ar "Daudzbērnu ģimenes locekļi" 25% braukšanas maksas atlaidi. Atkārtoti lūdzam ņemt vērā, ka šādā gadījumā katram ģimenes loceklim jāuzrāda personu apliecinošs dokuments.
 
Svarīgi! Pirmsskolas vecuma bērni drīkst braukt vilcienā tikai pilngadīgas personas pavadībā.
Lūdzu, uzgaidiet