E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

8. jūnijā uz Sloku dosies Veselības ekspresis

Piektdien, 8. jūnijā, plkst.10.00 no Rīgas uz Sloku dosies Veselības ekspresis, veltīts sauļošanās tēmai.

RSU un RSU Sarkanā krusta koledžas medicīnas studenti pasažieriem piedāvās veikt kardiogrammu, mērīt asinsspiedienu, noteikt skābekļa daudzumu asinīs u.c. Tāpat pasažieri tiks iepazīstināti ar melanomas rašanās riskiem un sauļošanās ietekmi uz veselību. Šajā Veselības ekspresī pirmo reizi piedalīsies arī RSU ārvalstu studenti, daloties ar gūtajām zināšanām un prasmēm. Tāpat arī pasažieriem būs iespēja saņemt Derma Clinic Riga dermatologu bezmaksas konsultācijas un veikt dermatoskopiju.

“Mums kā ziemeļniekiem vēl joprojām dominē uzskats, ka sauļošanās un brūns iedegums ir veselīgs, tomēr jāatceras, ka viens no galvenajiem ādas audzēju iemesliem ir cilvēka dzīves laikā uzkrātais ultravioletais starojums, kas iegūts, pavadot laiku gan dabīgajos saules staros, gan solārijos. Saules starojumam esam pakļauti ne tikai sauļojoties pludmalē, bet arī vienkārši uzturoties ārā – sportojot, strādājot vai nodarbojoties ar kādu hobiju,” stāsta RSU Medicīnas fakultātes Infektoloģijas un dermatoloģijas katedras asistents un dermatologs Raimonds Karls. “Lai mazinātu ādas vēža un tā agresīvākās formas – melanomas - rašanās riskus, ir jālieto ādas aizsarglīdzekļi, pēc iespējas mazāk jāuzturas tiešos saules staros, kā arī regulāri jāpārbauda ādas veselība.” Statistika liecina, ka ādas vēzis joprojām Latvijā ir pirmajā vietā onkoloģisko saslimšanu skaita ziņā. Pērn reģistrēti 1693 jauni ādas vēža gadījumi, 230 no tiem bija tieši melanomas, kas 78 pacientiem beigusies letāli.  

“Mūsu pasažieri siltā un saulainā laikā labprāt ar vilcienu dodas uz Jūrmalu, tāpēc šoreiz RSU Veselības ekspresis ir norīkots tieši šajā virzienā, lai atgādinātu par drošu sauļošanos. Šī ir lieliska iespēja pasažieriem veikt vispārēju veselības pārbaudi un saņemt dermatologa konsultāciju,” uzsver AS Pasažieru vilciens valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis.

RSU Veselības ekspresis dosies šādos reisos:

  • Vilciens Nr.6411 Rīga (10:00) - Sloka (10:50);
  • Vilciens Nr.6414 Sloka (11:03) - Rīga (11:57).

RSU Veselības ekspreša reisu informatīvi atbalsta Slimību profilakses un kontroles centrs.

06.2018.

Lūdzu, uzgaidiet