E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Romantika ar vilcienu nedēļas nogalēs Cesvainē

No 1. jūnija krāšņās dabas un reljefa apveltīto Cesvaini var sasniegt ar vilcienu piektdienas vakarā, sestdienas rītā vai svētdienas pusdienlaikā virzienā no Rīgas, kā arī sestdienas vakarā vai svētdienas pēcpusdienā atpakaļ Rīgas virzienā. Precīzus vilcienu kursēšanas laikus no jebkuras pieturas šajā maršrutā var apskatīt vilcienu kustības grafikā “Pasažieru vilciena” mobilajā lietotnē vai mājaslapā.

Cesvaine ir vienīgā vilciena pietura starp Madonu un Gulbeni, un šī vasara ir brīnišķīga ar to, ka uz šo romantisko vietu iespējams nokļūt ar vilcienu katrā nedēļas nogalē. Un, ja iebrauci, tad izzini, apskati, izstaigā!

Cesvaine lepojas ar savu pili, muižas kompleksu, torņiem, sieru un alu. Vietai raksturīgas ne tikai gleznainas ainavas, bet arī eklektisma mākslas šedevrs Cesvaines pils, kurā uzņemtas vairākas filmas, tai skaitā mākslas filma “Melnā vēža spīlēs”. Līdzās pilij atrodas muižas saimniecība un parks nesteidzīgām pastaigām. Savukārt kārtīgam pārgājienam noderēs tādi maršruti pa novada teritoriju kā Kārzdabas vai Grašu-Krakļu aplis, vai Nesaules kalns ar Strūves ģeodēziskā loka punktu.

Foto: Cesvaines Tūrisma informācijas centrs, Edmunds Mitenieks

Pērkot e-biļeti, viena brauciena cena maršrutā Rīga-Cesvaine ir 5.31 eiro, par bagāžu/velosipēdu – 1.68 eiro. Skatiet vilcienu kustības sarakstā, cik maksā vilciena biļete no citām pieturām.

Vairāk informācijas par atpūtas, maltītes ieturēšanas, nakšņošanas iespējām un citiem pakalpojumiem Cesvainē uzziniet šeit vai facebook.com/VisitCesvaine

Ja uz Cesvaini ņemat līdzi divriteni, atgādinām, ka velosipēdi ir jānovieto turētājos vagonā, kas marķēts ar velo apzīmējumu, vai bez tiem – ne vairāk par 5 velosipēdiem vienā vagonā.

Aicinām pirms došanās ar vilcienu izvērtēt savu fizisko stāvokli, kā arī veselības drošības apsvērumus un ievērot visus valstī noteiktos epidemioloģiskos drošības pasākumus.

Lūdzu, uzgaidiet