E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Jelgavas un tās apkārtnes šefpavāri aicina uz “BaudĒšanas dienām”

31.03.2023.

No 11. līdz 23. aprīlim Jelgavā un tās apkārtnē notiks “BaudĒšanas dienas”, lai viesus vilinātu iepazīt jaunas garšas kādā no Jelgavas un Jelgavas novada kafejnīcu, restorānu un muižu virtuvēm. Akcijā iesaistījušies 15 ēdinātāji, ar savu šefpavāru un saimnieču virtuozitāti virtuvē cits par citu kārdinošāk un atraktīvāk tiecoties uzrunāt iedzīvotājus iesaistīties šajā nelielajā un tik patīkamajā avantūrā – doties pusdienot vai vakariņot ārpus mājas, lai par draudzīgām cenām izbaudītu maltīti kādā vēl neiepazītā vietā.
 
Vērderpriekiem varēs nobaudīt šefpavāru labāko veikumu - grubotto ar meža sēnēm, pīles krūtiņu, krāsnī gatavotu Nīlas asari, foreli ar grauzdētām jūras zāļu lapām, kā arī tradicionālos ēdienus jaunā izpildījumā – Cēzara salātus, grilētu cūkgaļas krūtiņu, vistas gaļas bumbiņas un daudz ko citu. Saldummīļi atzinīgi novērtēs gaisīgas pankūkas, tradicionālos žagariņus ar alus sīrupu, dažādas kūkas un citus vilinošus desertus.  

Šogad akcijā iesaistās ne tikai restorāni, bet arī kafejnīcas, krodziņi un muižas. Piedāvājuma būtība - katra vieta ir izvēlējusies konkrētus ēdienus, kas būs nobaudāmi par īpašu cenu. Tāpēc apmeklētājiem baudēšanas vilinājumā nepieciešams izpētīt un noskaidrot katra akcijas dalībnieka īpašais piedāvājums, dodoties izgaršot pēc iespējas dažādāku virtuvi atšķirīgās vietās pilsētā un tās apkārtnē.

“BaudĒšanas dienās” viesus cienās restorāni “Chocolate & Pepper”, “Pilsētas elpa”, “Central cafe”, “Parks”, alus darītava “Viedi”, kafejnīca “Brokastnīca”, krodziņš “Istaba”, atpūtas vieta “Krekli”, bistro “Silva” un tējas namiņš “Silva”. Savukārt Jelgavas novadā - restorāns “Pūteļkrogs”, bārs “Meka”, kafejnīca - restorāns “Zemnieka cienasts”, Blankenfeldes muiža un Abgunstes muiža.



“Noslēdzoties Lieldienu gavēnim, baudot pavasari, ir vērts pusdienas draugu lokā, vakariņas ar ģimeni, vecākiem vai kolēģiem pārvērst par baudīšanas laiku – baudīt vietu, ēdienu un jaunas sajūtas, tāpēc aicinām izmantot “BaudĒšanas dienas”, lai sevi ieradinātu pamainīt pusdienošanas, brīvdienu brokastu vai svētku svinēšanas vietas un palutinātu ar viesošanos kaut dažos no 15 kafejnīcām un restorāniem. Jelgavas viesus vēlamies iedvesmot braukt uz Jelgavu biežāk – ne tikai uz pasākumiem un festivāliem, bet arī svinēt svētkus un baudīt ēdienu. Ēdinātāju akcijas piedāvājumi cenas ziņā ļauj izmantot iespēju un šajā laikā patiešām neēst mājās, bet nolūkot brīnišķīgu maltītes vietu Jelgavā vai tās apkārtnē,” aicina Jelgavas reģionālā tūrisma centra vadītāja Dace Kaņepone.

Jelgavas un apkārtnes ēdināšanas uzņēmumi jau vairākkārt piedalījušies gastronomiskās akcijās – gan “Garšas tūrē Jelgavā”, gan akcijā “Izgaršo vietējo”, gan Restorānu nedēļās, cienājot viesus ar neparastiem ēdieniem. Pretēji Restorānu nedēļas konceptam lielākā daļa “BaudĒšanas dienu” piedāvāto ēdienu būs pieejami arī pēc akcijas dienām, taču par standarta cenu. Akcija ilgs divas nedēļas, tomēr, lai nodrošinātu sev iespēju nobaudīt piedāvātos ēdienus, ieteicams iepriekš rezervēt galdiņu.
 
Jāatzīmē, ka Blankenfeldes muiža un Abgunstes muiža īpašu atmosfēru un izmeklētus ēdienus aicinās baudīt noteiktos datumos – 15., 16., 22. un 23. aprīlī –, iepriekš piesakoties.

Vairāk informācijas par akciju, kā arī ēdienkartes ir pieejamas šeit un visit.jelgava un BaudĒŠANA Jelgavā “Facebook” profilos.

“BaudĒšanas dienas” organizē Jelgavas reģionālais tūrisma centrs sadarbībā ar Jelgavas novadu, pilsētas un apkārtnes ēdināšanas uzņēmumiem.

Informāciju sagatavoja
Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestāde
“Jelgavas reģionālais tūrisma centrs”

Lūdzu, uzgaidiet