E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Papildu vagoni Vienības braucienam Siguldā 3. septembrī

28.08.2023.

Šo svētdien, 3. septembrī, Siguldā norisināsies gada lielākais notikums Latvijas riteņbraukšanā – 33. "Elektrum" Vienības brauciens.

Arī šogad dienu pirms vērienīgākajiem velo svētkiem – 2. septembrī - jaunākie dalībnieki varēs izbraukt aizraujošas trases Vienības bērnu braucienos. Savukārt 3. septembrī sacensību dalībnieku un vērotāju ērtībām atsevišķus vilcienu sastāvus Siguldas un Rīgas virzienā aprīkojam ar papildu vagoniem. Vilciens dosies reisā:

  • Nr.836 Rīga (9.46) - Sigulda (10.56) 4 vagonu sastāvā
  • Nr.874 Rīga (10.46) - Sigulda (11.54) 6 vagonu sastāvā
  • Nr.835 Sigulda (12.08) - Rīga (13.15) 4 vagonu sastāvā
  • Nr.839 Sigulda (16.10) - Rīga (17.15) 4 vagonu sastāvā
  • Nr.873 Sigulda (18.42) - Rīga (19.45) 6 vagonu sastāvā
  • Nr.843 Sigulda (19.40) - Rīga (20.46) 4 vagonu sastāvā

Sacensību centrs atradīsies Siguldas Svētku laukumā, kur notiks arī dažādas aktivitātes, tostarp tirdziņš, darbosies sponsoru pilsētiņa, un ikviens varēs nofotografēties uz apbalvošanas skatuves, no kuras paveras skats uz vienu no ainaviskākajām vietām Latvijā – Gaujas senieleju.

Velobraucējiem būs iespēja startēt četrās dažādās distancēs:

  • Kā katru gadu, arī šogad centrālā distance būs Tautas brauciens. Tās garums nedaudz pārsniegs 40 kilometrus, trasei vedot Allažu virzienā, kam sekos ceļš uz Inčukalnu, Sēnīti, Murjāņiem, Raganu, Turaidu un pēc Gaujas kalna pievarēšanas – atgriešanās Siguldā.
  • MTB distance jeb Kalnu divriteņu brauciens vedīs pa Gaujas senielejas skaistajām takām, kā arī meža ceļiem, pļavām un platākiem grants vai asfalta seguma ceļiem. Distances garums - 44 kilometri.
  • Sporta šosejas brauciens sasniegs 133 kilometrus. Tas būs lieliski piemērots gan šosejas riteņbraukšanas amatieriem, gan profesionāļiem.
  • Nesteidzīgs brauciens draugu un domubiedru kompānijās skaistos tērpos un ar ekskluzīviem velosipēdiem notiks Retro Velo distancē. Tajā šogad būs divas trases – 29 un 47 kilometru garumā. Trases būs ar kontrolpunktiem, kuros braucēji varēs baudīt gardus ēdienus un dzērienus elegantas mūzikas pavadībā.

Atgādinām, ka, pārvadājot vilcienā velosipēdu, jāiegādājas bagāžas biļete. Un lūdzam pasažierus ar un bez velosipēdiem izturēties ar sapratni vienam pret otru.

Vilcienu kustības saraksts ar iespēju iegādāties braukšanas un bagāžas e-biļetes redzams šeit.

Pieteikšanās Vienības braucienam norisinās tīmekļa vietnē www.velo.lv, kur apskatāmas arī distanču kartes un pasākuma plašāks apraksts.

Lūdzu, uzgaidiet