E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Skolēnu grupām 50% atlaide braucienam uz Enerģētikas muzeju un Energoefektivitātes centru

08.09.2023.

Atbalstot izglītību un zinātkāri, AS "Latvenergo" un AS "Pasažieru vilciens" jaunajā mācību gadā turpina sadarbības projektu "Kāp vilcienā un dodies iepazīt enerģētikas vēsturi Ķegumā un energoefektivitāti Jūrmalā!"

No 2023. gada 1. septembra līdz 2024. gada 21. jūnijam Latvijas izglītības iestāžu audzēkņiem un viņus pavadošajām personām AS "Pasažieru vilciens" nodrošina 50% atlaidi pilnas cenas vilciena biļetēm vienā virzienā vai divos virzienos no jebkuras dzelzceļa stacijas uz Ķegumu (pietura "Ķegums") un Jūrmalu (pietura "Majori"), lai apmeklētu ekskursijas un izglītojošās nodarbības Latvenergo koncerna Enerģētikas muzejā Ķegumā un Elektrum Energoefektivitātes centrā Jūrmalā.

  • Enerģētikas muzejs Ķegumā apmeklētāju grupām piedāvā ekskursiju ekspozīcijā gida pavadībā un dažādas izglītojošas nodarbības, tostarp "Ekspedīciju muzejā", kas ir izzinošs piedzīvojums un enerģiski kopā pavadīts laiks ar klasesbiedriem, meklējot atbildes uz jautājumiem par enerģētikas mantojumu un uzzinot par zaļās enerģijas ražošanas veidiem. Savukārt izstādē "Elektrība dara visu" var iepazīt 20. gadsimtā mājsaimniecībās lietotās elektroierīces, kuras interesanti var salīdzināt ar šodien lietotām.
  • Elektrum Energoefektivitātes centrs Jūrmalā piedāvā daudzpusīgu ceļojumu energoefektivitātes pasaulē. Centra apmeklējums ikvienam interesentam, tostarp skolēnu grupām, sniedz iespēju uzzināt, kā ar energoefektīviem risinājumiem, ikdienas paradumu maiņu var samazināt energoresursu patēriņu, vienlaikus saglabājot vai pat uzlabojot komfortu. Ekskursijas laikā var piedalīties atraktīvā un izzinošā "ielaušanās" spēlē, atverot energoefektivitātes zinātību lādi. Tāpat arī, iepriekš vienojoties, ir iespēja pārbaudīt zināšanas energoefektivitātē, piedaloties radošajās darbnīcās un īstenojot virkni aizraujošu FIZMIX eksperimentu.

Pieteikšanās – grupas (no 10 līdz 25 cilvēkiem) atbildīgajai personai 5 darba dienas iepriekš nepieciešams pieteikties ekskursijai, aizpildot pieteikumu, elektroniski uz:

  • Enerģētikas muzeju Ķegumā (Ķeguma prospekts 7/9, Ķegums) 
    Piesakies ekskursijai - Latvenergo
    saziņai e-pasts: muzejs@latvenergo.lv, tālruņa numurs: 67728988.
  • Elektrum Energoefektivitātes centru Jūrmalā (Jomas iela 4, Jūrmala)
    Ekskursija | Elektrum
    saziņai e-pasts: eec@elektrum.lv.

Plašāka informācija par Enerģētikas muzeju un ekspozīciju tajā pieejama šeit.

Plašāka informācija par Elektrum Energoefektivitātes centru un ekspozīciju tajā pieejama šeit.


Apskatīt vilciena kustības grafiku un izvēlēties ērtāko reisu iespējams šeit vai “Pasažieru vilciena” mobilajā lietotnē.

Lūdzu, uzgaidiet