Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. E-biļetes iegādājies mobilajā lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Šonedēļ svinam svētkus Valmierā, Līvānos un Tukumā

20.07.2023.

Pašā vasaras pilnbriedā var ļauties ne vien atpūtai pie dabas, baudot siltos saules starus un pludmales priekus, bet arī doties jautrā piedzīvojumā, svinot svētkus un piedaloties jautrās aktivitātēs.

Apkopojām TOP 3 pasākumu galamērķus, kuros šajā nedēļas nogalē solās būt patiesi interesanti, turklāt tie ir ērti sasniedzami ar vilcienu.

  1. Valmieras 740. dzimšanas diena

Ar koncertiem pļavā, parkā un pilsētas centrā, dažādām izstādēm, laikmetīgām dejām, svētku tirdziņiem, gardiem street food un Valmieras tūrisma uzņēmēju sarūpētiem īpašiem piedāvājumiem, radošām darbnīcām un citām aizraujošām aktivitātēm šonedēļ tiek atzīmēta Valmieras 740. dzimšanas diena.

No 20. līdz 23. jūlijam gan valmierieši, gan pilsētas viesi lasāmos, skatāmos, klausāmos un pat sataustāmos stāstos varēs uzzināt, kā sākās Valmiera un kādus noslēpumus glabā Valmieras pils mūri, apmeklējot bez maksas jauno Valmieras muzeja ekspozīciju "de Woldemer".

Foto: valmierasnovads.lv

Savukārt nakts stundās pilsdrupas pārtaps par logu uz netveramo, kurā būs skatāms multimediāls uzvedums "Valmieras dārgumi", kas radīts ar 3D mapping un hologrammas tehnoloģiju palīdzību, aicinot skatītāju doties cauri gadsimtiem.

Īsta jautrība sagaidāma Ziloņu ielā, kur piektdien, 21. jūlijā, viesosies Rīgas cirka skola, pārsteidzot gan ar žonglēšanas, gan līdzsvara noturēšanas priekšnesumiem. Tepat varēs arī apdrukāt līdzi paņemto kokvilnas krekliņu ar svētku motīviem.

Attēls: valmierasvin.lv

Svētku koncerti sagaidāmi uz galvenās skatuves pie Valmieras Kultūras centra. Te piektdien, 21. jūlijā, uzstāsies gan Intars Busulis, gan grupas "Citi zēni" un "Džentlmeņu Špagats".

Bet sestdien, 22. jūlijā, klausītājus priecēs leģendārā Latvijas rokgrupa "Līvi", bungu un dūdu mūzikas grupu "Auļi", kā arī mūziķis no Igaunijas NOËP. Tepat no pulksten 00.00 notiks ballīte kopā ar vienu no vadošajiem Latvijas funky breaks un funk dīdžeju dj all-viss.

Lieliska gaisotne dažādu mūzikas žanru pavadībā būs arī Dīvaliņa pļavās, Vecpuišu parkā un citās vietās Valmierā.

Plašāk par svētku programmu un visiem plānotajiem pasākumiem lasi šeit.


Attēls: Valmiera.Valmieras novads
 

  1. Dzīvi Līvāni

Ar moto DZĪVI LĪVĀNI šajā nedēļa nogalē tiks svinēti arī Līvānu Pilsētas svētki.

Piektdien, 21.jūlijā, darbosies radošais kvartāls Lāčplēša ielā 28. Te varēs apgleznot seju, darināt skaistas rotaslietas, veidot hennas zīmējumus un grafiti gleznas, kā arī piedalīties dažādās sportiskās aktivitātēs.

Piektdienas vakarā MJIC "Kvartāls" skeitparku un tā apkārtni ieskandinās latgaliešu mūzikas grupa "Borowa MC", pēcāk līdz pat 2.00 naktī ar deju mūziku uzstāsies Funky DJ Elegant un SpatzBeatz.

Sestdien, 22. jūlijā, pilsētu modinās Līvānu baznīcu zvanu torņu mūzika un spēkratu brauciens Līvānu ielās. No plkst. 10.00 savu labāko produkciju svētku tirgū piedāvās amatnieki, mājražotāji un citi tirgotāji.

Savukārt mazie līvānieši un pilsētas viesi varēs kārtīgi iztrakoties putu ballītē, izvizināties karuseļos un darboties spēļu un rotaļu ielā.

Dziedāt līdzi Raimonda Paula, Imanta Kalniņa, Zigmāra Liepiņa un citu "zelta laikmeta" komponistu skaņdarbiem varēs koncertā "Latviešu estrādes dārgakmeņi", kurā daudzu iemīļotās estrādes dziesmas izdziedās Normunds Rutulis, Andris Ērglis un Mārtiņš Kanters.


Attēls: Līvānu novads

Vakaru uz lielās svētku skatuves turpinās grupa "Labvēlīgais tips" un  "Carnival Youth". Kārtīga vasaras ballīte turpināsies līdz pat rīta gaismai – par lielisku mūziku parūpēsies latviešu mūzikas leģenda, grupa "Dakota", un atraktīvais DJ Artis Skrūzmanis.


Attēls: Līvānu novads

Plašāk par svētku programmu un visiem plānotajiem pasākumiem lasi šeit.

Attēls: Līvānu novads
 

  1. Rožu svētki Tukumā

Šonedēļ tiek atzīmēts viens no spilgtākajiem un gaidītākajiem notikumiem Tukumā - Rožu svētki. Arī šī gada svētku patronese būs Tukuma pilsētas Goda pilsone, dzejniece Māra Zālīte, un svētku Goda saimniece – floriste, tukumniece Anita Stikāne, pateicoties kurai jau tālajā 2008. gadā aizsākās Rožu svētku svinēšanas tradīcija.

21. jūlijā Tukuma Durbes estrādē varēs noklausīties koncertu "Zelta ziņģe Tukumā", kurā piedalīsies Latvijā pazīstami mākslinieki: Jānis Kirmuška, Jānis Paukštello, Viktors Zemgals, Anita Ozola, Māsas Legzdiņas, Žoržs Siksna, Elita Strazdiņa, Lolita Kante, Ainars Bumbieris, Heinrihs Kalvītis, Sandris Sproģis, grupas "Mūzikas kolekcija", "Uz Rietumiem", "Pipari" un "Jūras zaķi". Pēc koncerta svētku balli līdz pat 3.00 naktī spēlēs grupas "Klaidonis" un "Pipari".

Sestdien, 22. jūlijā, pašā pilsētas centrā, Brīvības laukumā ikviens varēs piedalīties svētku simbola – lielā rožu vainaga - veidošanā, iespraužot līdzpaņemto rozes ziedu kopīgi veidotajā vainagā. Pēcāk sagaidāms Rožu ziedlapiņu salūts.

Attēls: Visit Tukums

Notiks arī svētku gājiens ar moto "Rožu vāģis cauri laikiem", darbosies tradicionālais Rožu svētku tirdziņš, bet Pauzera pļavās valdīs Rožu piknika festivāla gaisotne ar labāko Latvijas mūziķu uzstāšanos - uz lielās skatuves spēlēs un dziedās "Citi zēni", Normunds Rutulis, "Zelta kniede", "Mazais princis". Vakarā uzstāsies dziedātāja Laima Vaikule ar savu programmu un pavadošo grupu un "Very Cool People" un Aija Andrejeva, bet starplaikos par svētku atmosfēru rūpēsies dīdžejs Toms Grēviņš. Laisties jautrās dejās varēs līdz 4.00 no rīta.


Attēls: Rožu svētki Tukumā

Svētdien, 23. jūlijā, visu dienu Tukuma luterāņu baznīcā skatāms floristu kopdarbs "Rožu gaismas dārzs", bet vakarā klausāms svētku noslēguma koncerts, kurā spēlēs Kārlis Kazāks un Anete Kozlovska.

Plašāk par svētku programmu un visiem plānotajiem pasākumiem lasi šeit vai afišās Ziedoņa dzimšanas dienai veltītajā elektrovilciena sastāvā.


Apskatīt vilcienu kustības grafiku un iegādāties e-biļeti iespējams šeit vai "Pasažieru vilciena" mobilajā lietotnē.

Lūdzu, uzgaidiet