Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. E-biļetes iegādājies mobilajā lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Braucam līksmot uz Cēsīm, Lielvārdi un Daugavpili

26.07.2023.

Ieskaties, kur šonedēļ ir vērts doties ceļojumā ar vilcienu – lustēties zaļumballēs, apmeklēt svētku tirdziņus un koncertus, kā arī piedalīties radošajās un kulinārajās meistarklasēs!

Cēsu pilsētas svētki "Cēsis 817"

Trīs dienu garumā, no 28. līdz 30. jūlijam, Cēsis atzīmēs savu 817. dzimšanas dienu.

  • Piektdien, 28. jūlijā, Vidzemes kamerorķestris un solisti diriģenta Andra Veismaņa vadībā ieskandinās pilsētu ar svētku atklāšanas koncertu Cēsu Pils parkā. Būs arī tradicionālais svētku gājiens, pēc kura cēsnieki un pilsētas viesi dziedās un dejos kopā ar grupu "Musiqq", bet pēcāk ballēsies ar DJ Alexx Rea.
  • Sestdien, 29. jūlijā, pilsētu modinās pūtēju orķestris un Cēsu klasisko spēkratu kluba parādes brauciens. Vecpilsētā darbosies amatnieku un mājražotāju tirdziņš, Pils laukumā būs sarūpēta īpaša bērnu un ģimeņu programma – varēs vingrot kopā ar pasaku tēliem, piedalīties dažādās spēlēs un radošajās darbnīcās, vērot izrādi un priecāties burbuļu atrakcijās. Savukārt vakarā var doties uz Pils parku klausīties bigbend "Cēsis", grupu "Rīmdari" un "Labvēlīgais tips" uzstāšanos un kārtīgi izdancoties zaļumballē. 
  • Svētdien, 30. jūlijā, notiks sportiskas aktivitātes pilsētas stadionā, Cēsu novada autosportistu parādes brauciens Cēsu ielās un ballīte ar autokrosa braucēju Mareku Daini jeb DJ da Bass un DJ Dominox.

Plašāk par svētku programmu un visiem plānotajiem pasākumiem lasi šeit.

Foto: cesis.lv

Lielvārdes pilsētas svētki

Šajā nedēļas nogalē tiks svinēti arī Lielvārdes pilsētas svētki. Tos atklās piektdien, 28. jūlijā, pulksten 20.00, Spīdalas saliņā ar Elzas Rozentāles un Kaspara Zemīša koncertu.

Sestdien, 29. jūlijā, Lāčplēša laukumā un Ausekļa ielā darbosies svētku tirdziņš, savukārt Lielvārdes Mūzikas un mākslas skolas dārzā varēs baudīt muzikālās brokastis ar Rūtu Dūdumu-Ķirsi un Jāni Ķirsi. Pie pilsētas bibliotēkas būs atvērta radošā darbnīca "Izveido savu grāmatzīmi", bet Rembates parkā norisināsies dažādās aktivitātes un spēles visai ģimenei. 

Vakarā Spīdalas saliņā uzstāsies mūziķe Dināra Rudāne, grupas "Rock5 Band", "Dzelzs vilks" un "Laika Suns". Pēcāk grupa "Tirkizband" un DJ Terapeec parūpēsies par jautru balli līdz rīta gaismai.

Plašāk par svētku programmu un visiem plānotajiem pasākumiem lasi šeit.


Foto: ogresnovads.lv

Festivāls "GOSTŪS LATGOLĀ" Daugavpilī

Sestdien, 29. jūlijā, Daugavpilī notiks festivāls "Gostūs Latgolā", kas ir veltīts Latgales viesmīlībai un tradīcijām. No pulksten 10.00 līdz 18.00 Vienības laukumā varēs izgaršot, sajust un atklāt Latgali. Te darbosies Latgales mājražotāju tirdziņš, norisināsies kulinārās meistarklases un kapelas "Augusti" koncerts. Bērni varēs izpriecāties piepūšamajās atrakcijās un apskatīt mini ZOO iemītniekus. 

Ikviens aicināts arī izpausties mākslinieciski, apmeklējot:

  • atklātņu veidošanas darbnīcu EBRU tehnikā, 
  • latgaliešu valodas radošo darbnīcu, 
  • māla glāzīšu un spiedogu veidošanas darbnīcu, 
  • meldru pinumu un kokgriezumu darbnīcu.

Festivālu vadīs Latvijā pazīstams aktieris un šovmenis Ritvars Gailums. 

Plašāk par svētku programmu un visiem plānotajiem pasākumiem lasi šeit.


Foto: visitdaugavpils.lv


Apskatīt vilcienu kustības grafiku un iegādāties e-biļeti iespējams šeit vai "Pasažieru vilciena" mobilajā lietotnē.

Lūdzu, uzgaidiet