Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. E-biļetes iegādājies mobilajā lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Augusta pilnbriedā uz Nēģu svētkiem Carnikavā un Pilsētas svētkiem Ogrē

16.08.2023.

Vasara lēniem solīšiem jau soļo pretim rudenim, un jāsteidz izbaudīt siltos vakarus un jautras aktivitātes pilsētvidē un brīvā dabā.

Ieskaties šīs nedēļas galamērķos un dodies ceļā ar vilcienu!

Nēģu svētki Carnikavā

Atzīmējot nēģu zvejas sezonas atklāšanu, šo sestdien, 19. augustā, Carnikavā tiks svinēti tradicionālie Nēģu svētki. Kā jau ierasts, pasākuma apmeklētājiem būs iespēja ne vien nogaršot dažādas ņēģu maltītes, bet arī baudīt daudzveidīgu aktivitāšu programmu. 

No pulksten 10.00 Jūras ielā un Carnikavas parkā norisināsies gadatirgus. Savukārt pie Carnikavas Novadpētniecības centra, Jomas ielā 7, šajā laikā jau varēs doties izbraucienos ar zvejnieku laivām. Tepat no pulksten 12.00 līdz 16.00 darbosies arī radošās darbnīcas, kā arī par nēģiem un to resursiem stāstīs zinātnieki. Pulksten 18.00 notiks Carnikavas zvejnieku uzbūvētā nēģu tača maketa atklāšana.

Kultūras programma šogad notiks uz divām skatuvēm:

  • Carnikavas parkā uzstāsies DJ Mareks Liepiņš, bērnu vokālie ansambļi, Ādažu novada deju kolektīvi, grupas "Apvedceļš", "Galaktika" un "Sestā jūdze". Tepat notiks arī izrāde bērniem "Hops un Čiks" ar Lauri Valteru.
  • Gaujmalā (Atpūtas ielā 20) par muzikālo noskaņojumu rūpēsies DJ Jax un DJ Kozy,  grupas "Bet Bet", "Pirmais kurss", "Rīgas modes", "The Rolltones", "Mazais Princis" un rokmūziķis Ivo Fomins.

Plašāk par svētku programmu lasi šeit.

Attēls: Ādažu novads

Ogres Pilsētas svētki "Šeit dzimst leģendas"

Klausīties koncertus, baudīt mākslu un brīvdabas kino vakarus, atklāt jaunas garšas un priecāties par svētku uguņošanu 18. un 19. augustā varēs Ogres Pilsētas svētkos.

Piektdien, 18. augustā, gan ogrēniešiem, gan pilsētas viesiem būs iespēja apmeklēt dažādas mākslas izstādes, bet pašā Ogres centrā, Brīvības ielā 12, kopā ar Latvijas Grillētāju brālību, siera ražotni "SierŠtelle", maiznīcu "SimMaize", mājražotāju "Cakeberg" un citiem gardumu radītājiem tiks atklāts ceturtais Ogres garšu festivāls. Apmeklētāji varēs iepazīties ar vietējiem labumu tirgotājiem, iepirkties "Garšu tirdziņā", pārbaudīt savu izturību čili degustācijās un izmēģināt veiksmi konkursos.

Vakarā uz Pilsētas skvēra skatuves kāps grupa "The Sound Poets", bet pēcāk varēs izdejoties zaļumballē ar grupu "RABARBERI".

Svētku noskaņas varēs sajust arī Ogres Zilajos kalnos, te notiks muzikālais pikniks un tiks demonstrēts latviešu vesterns brīvā dabā.

Sestdien, 19. augustā, darbosies gadatirgus. No Ogres upes krasta laukuma līdz Ogres bākai būs iespēja vērot laivu parādi. Norisināsies radošās darbnīcas un kvesta spēles. Pilsētas skvērā un Druvas ielā 5 muzikālo baudījumu sniegs grupas "Dakota", "Dzelzs Vilks", "Līvi", dziedātāja Patrisha, reperis Zeļģis, DJ Emīls un DJ Magnuss Eriņš.

Neizpaliks arī svētku uguņošana. Tā notiks Ogres novada Kultūras centra laukumā pulksten 23.50.

Plašāk par svētku programmu lasi šeit.

Attēls: okultura.lv


Apskatīt vilcienu kustības grafiku un iegādāties e-biļeti iespējams šeit vai "Pasažieru vilciena" mobilajā lietotnē.

Lūdzu, uzgaidiet