Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. E-biļetes iegādājies mobilajā lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Miķeļdienas svinības Tukumā, Jēkabpilī, Ogrē un Jelgavā

28.09.2023.

Ražas laiks rit pilnā sparā, ir ievākti āboli, dzērvenes un brūklenes, bet rudens karalis – ķirbis – lepni gozējas saulītē, priecējot ar savu daili. Daba atvadās no vasaras un sauc pēc Miķeļa - laba un varen bagāta vīra, kam dikti labpatīk līksmas svinības un gardās rudens veltes. 

Par godu Miķeļdienai sarosījušās arī skaistās Latvijas pilsētas, rīkojot šo sestdien, 30. septembrī, gadatirgus, rotaļas, muzikālos priekšnesumus un jautrus dančus.

Lūk, daži galamērķi, kurp iesakām doties ar vilcienu!

Rudens labumu tirdziņš un muzikāli pārsteigumi Tukumā

Ļauties tradicionālajām Miķeļdienas svinībām un nobaudīt vitamīniem bagātos sezonālos gardumus aicina Tukums. Brīvības laukumā no pulksten 9.00 līdz 14.00 te darbosies Rudens labumu tirdziņš. Tepat notiks jautras izdarības, dziesmas un dejas, ģimenes iepirkšanās spēle, lielā izsole un muzikāli pārsteigumi. Apmeklētājus priecēs vokālie ansambļi, retro deju kopa, pūtēju orķestris un grupa “Apvedceļš”.



Rudens lustes Jēkabpilī

Krāšņs un jestrs gadatirgus tiks organizēts arī Jēkabpilī. Krustpils brīvdabas estrādē būs vienuviet sanākuši brangākie saimnieki un čaklākās saimnieces, piedāvājot apmeklētājiem gardu maizi, siera rituļus, kūpinātu speķi, zivis un citus labumus. Acis priecēs dažādi stādi, koši dārzeņi un augļi. Varēs iegādāties amatnieku darinātus adījumus, linu izstrādājumus, rotas, koka grebumus un daudz ko citu. Paņemot līdzi savu varenāko ķirbi, būs iespēja iegūt vērtīgu balvu, piedaloties konkursā “Resnākais ķirbis”.

Svētku noskaņu no paša rīta radīs pūtēju orķestris un folkloras kopa. Ar priekšnesumiem priecēs arī deju kolektīvi. Pusdienas laikā uzstāsies Spunģēnu tautas teātris ar izrādi “Vīru spēlītes”. Pēcāk laisties dančos aicinās ansamblis “Ziņģes brāļi”. 

Paredzētas arī sportiskas aktivitātes, būs apskatāmi lielāki un mazāki mājdzīvnieki no “Zaļumnieku sētas”. “Namdara darbnīca” gādās par izzinošiem materiāliem par Latvijā augošajiem kokiem, varēs aplūkot senos darbarīkus un izmēģināt etnogrāfiskās spēļu lietas.



Rudens gardumi un dejas Ogrē

Sarūpēt bagātīgus krājumus ziemai - rudenīgus dzērienus, Latvijā ievāktu medu, piena un gaļas produktus un citus gardumus varēs Ogrē. Brīvības ielas gājēju posmā te darbosies gadatirgus RUDENS GARDUMI. Savukārt uz pilsētas skvēra skatuves tirdziņa apmeklētājus priecēs koncerts DEJAS ZELTA RUDENĪ.



Rotaļas un Miķeļdienas zupa Jelgavā

Ar rotaļām un gardu cienastu rudens saulgrieži tiks sagaidīti arī Jelgavā. Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2, no pulksten 12.00 līdz 13.00 varēs klausīties un izdziedāt senās latviešu rudens laika dziesmas un kopīgi iet latviešu rotaļās ar folkloras kopu “Dimzēns”.

Pēc kārtīgas izkustēšanās ciemiņi tiks uzcienāti ar bagātīgo Miķeļdienas zupu, kas tiks pagatavota Dzīvesziņas un arodu sētas atjaunotajā manteļskurstenī.


Apskatīt vilcienu kustības grafiku un iegādāties e-biļeti iespējams šeit vai "Pasažieru vilciena" mobilajā lietotnē.

Lūdzu, uzgaidiet