E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Projekta "Ceļā ar grāmatu" atklāšana

“Un tāpēc pirmkārt ir ceļojuma tieksme — šī evolucionārā pasaules griba pēc informācijas apmaiņas jeb informatīvās barošanās. Ceļošana ir viens no pasaules uzturveidiem. Un ceļotājs ir spēka pienesējs, savedējs, stalkers, ekspeditors, locis, izlūks un kas viss vēl ne.”
Imants Ziedonis

Imanta Ziedoņa muzeja bibliotēka atklās pirmo lasītavu vilcienā!

Sekojot Imantam Ziedonim svarīgajām vērtībām — ceļot, izzināt pasauli, lasīt un apgūt ko jaunu, Imanta Ziedoņa muzeja bibliotēka radījusi projektu “Ceļā ar grāmatu”, kura ietvaros sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku (LNB) un AS “Pasažieru vilciens” pirmo reizi vienā dīzeļvilciena sastāvā tiks ierīkota lasītava. Ar trīs grāmatu plauktiem un vairākiem desmitiem grāmatu aprīkotais vilciena sastāvs kursēs visos dīzeļvilcienu maršrutos, dodot iespēju cilvēkiem visos Latvijas reģionos lasīt vilcienā un laiku ceļā pavadīt saturīgi.

Īpašais “lasītavas vilciens” tiks atbilstoši noformēts, ļaujot to atpazīt visiem pasažieriem. Plānots, ka grāmatu krājumi vilciena plauktos tiks papildināti un mainīti ik pēc trīs mēnešiem atbilstoši dažādām tēmām un aktualitātēm. Projekts “Ceļā ar grāmatu” tiks atklāts ar tēmu “Ceļošana”.

Mīļi aicinām ikvienu interesentu piedalīties projekta "Ceļā ar grāmatu" atklāšanas pasākumā 15. janvārī plkst.12.00 Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā uz 1. perona.

Pēc atklāšanas pasākuma plkst.12:30 "lasītavas vilciens" dosies savā pirmajā reisā uz Siguldu.

Ierodoties uz pasākumu, jūs piekrītat, ka iegūtie foto un video materiāli var tikt izmantoti mārketinga nolūkos.


Projekta "Ceļā ar grāmatu" noteikumi:

  • izvēlies grāmatu;
  • lasi, kamēr esi ceļā;
  • pirms izkāpšanas atstāj grāmatu nākamajiem lasītājiem.

Grāmata ir saudzējama - neplēs un neloki tās lapas, nezīmē un neraksti grāmatā. Ja nejauši paņēmi grāmatu līdzi, tad, lūdzu, pēc grāmatas izlasīšanas atgriez to mūsu konduktoriem kontrolieriem jebkurā vilcienā.

Svarīgi! Konduktori kontrolieri pieņem grāmatas tikai ar akcijas "Ceļā ar grāmatu" zīmogu.


Projektu īsteno: AS "Pasažieru vilciens", Latvijas Nacionālā bibliotēka, Imanta Ziedoņa muzejs.

Lūdzu, uzgaidiet