E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Pieaudzis līgumsods par braukšanu vilcienā bez biļetes

No šī gada 1. marta stājies spēkā jauns līgumsoda apmērs par braukšanu vilcienā bez biļetes - pasažieriem, kuri nevar uzrādīt derīgu braukšanas biļeti, tiek piemērota soda nauda 25 eiro apmērā.

Lielākais vairums vilcienu pasažieru ir atbildīgi un atbilstoši noteikumiem vienmēr iegādājas braukšanas biļeti. 2018. gadā par braukšanu bez biļetes vilcienā tika sodīti 666 pasažieri, kas nav uzskatāms par lielu rādītāju, ņemot vērā, ka gadā kopumā AS “Pasažieru vilciens” ir pārvadājusi 18.08 miljonus pasažieru.

Līdz šim par braukšanu vilcienā bez derīgas biļetes piemērojamais līgumsods bija 10 eiro elektrovilcienos un 15 eiro dīzeļvilcienos. No 1. marta līgumsods visos vilcienos ir vienāds, un pasažieriem, kuri nevar uzrādīt derīgu braukšanas biļeti, tiek piemērota soda nauda 25 eiro apmērā. Līgumsoda apmērs palielināts, pamatojoties uz Sabiedriskā transporta padomes lēmumu, kurā, izvērtējot situāciju pasažieru pārvadājumu nozarē, tika rosināts paaugstināt līgumsoda apmēru par atrašanos sabiedriskajā transportlīdzeklī bez derīgas braukšanas biļetes.

Savukārt līgumsods par virsnormas bagāžas vai dzīvnieku neapmaksātu pārvadāšanu vilcienā tāpat kā iepriekš ir 5 eiro.

Aicinām pasažierus arī turpmāk neaizmirst par vilciena biļetes iegādi, lai ikviens brauciens vilcienā būtu ātrs, drošs un patīkams!

Lūdzu, uzgaidiet