E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Maini ieradumus sastrēgumu laikā – iekāp vilcienā!

Foto: LETA

Deglava tilta slēgšanas un plānveida remontdarbu dēļ Rīgā ir ievērojami palielinājušies satiksmes sastrēgumi, kavējas arī pilsētas sabiedriskais transports. Šajā situācijā vilciens var būt laba alternatīva nokļūšanai Rīgas centrā - gan pilsētā, gan piepilsētā dzīvojošajiem. 

Aicinām iedzīvotājus mainīt savus ieradumus un apsvērt, kā savā ikdienas maršrutā kombinēt dažādus pārvietošanās veidus. Ir iespēja doties pastaigā ar kājām līdz sev tuvākajai vilciena pieturvietai, braukt līdz turienei ar velosipēdu, kuru var pārvadāt vilcienā vai novietot privāto automašīnu dzelzceļa stacijas tuvumā, lai turpinātu ceļu vilcienā. Savukārt, lai izvairītos no kavēšanās sastrēgumā, sēžot pilsētas sabiedriskajā transportā, ir iespēja saplānot savu braucienu ar pārsēšanos no autobusa vai trolejbusa vilcienā, ņemot vērā paredzamās noslogotākās satiksmes vietas.

Atgādinām, ka mūsu reisu precizitāte 2018. gadā sasniedza 99%, kas nozīmē, ka teju vienmēr mūsu pasažieri savu galamērķi sasniedz savlaicīgi. 

Visbūtiskāk satiksmes sastrēgumi Deglava tilta slēgšanas dēļ pašlaik ietekmē Vidzemes virzienā dzīvojošos, kuri var izmantot vilcienu līnijas Rīga – Skulte, Rīga – Sigulda un Rīga – Aizkraukle. Šajās vilcienu līnijās Rīgas teritorijā atrodas 16 vilcienu pieturvietas. 

Lai mazinātu kopējos sastrēgumus, sabiedriskajā transportā aicināti pārsēsties arī tie iedzīvotāji, kuri dzīvo ārpus Rīgas, bet ikdienā dodas uz galvaspilsētu ar privāto transportu. Skultes līnijā autostāvvietas pie dzelzceļa stacijas ir ierīkotas Kalngalē un Garciemā, Siguldas līnijā savu automašīnu var no vietot pie Siguldas stacijas vai Inčukalnā, bet pa ceļam no Aizkraukles – Lielvārdē vai Ikšķilē.

Apskatīt vilcienu kustības grafiku un ērti iegādāties biļetes ir iespējams gan šeit, gan mūsu mobilajās lietotnēs.

Lūdzu, uzgaidiet