E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

7. jūnijā uz Siguldu dosies Veselības ekspresis

Piektdien, 7. jūnijā, plkst.12.30 no Rīgas uz Siguldu dosies Veselības ekspresis, kurā konsultācijas sniegs māszinību studenti.

Šoreiz RSU un RSU Sarkanā Krusta medicīnas koledžas māszinību studenti informēs pasažierus par dažādu slimību riskiem, par bezmaksas veselības pārbaudēm, kā arī mērīs asinsspiedienu, ĶMI, skābekļa daudzumu asinīs, stresa un miegainības līmeni.

Arī iepriekšējos RSU Veselības ekspreša braucienos bija piedalījušies māszinību studenti, bet šoreiz vilciena pasažierus konsultēs tikai medicīnas māsas, vēršot uzmanību uz šīs veselības aprūpē skaitliski vislielākās profesijas lomas maiņu mūsdienās. “Medicīnas māsas nav tikai asistenti un palīgi, mūsdienās ir mainījusies tradicionālā izpratne par māsām un tās ir kļuvušas par zinošu, kvalificētu un patstāvīgu medicīnas speciālistu,” atzīst Eva Cela, RSU studiju programmas Māszinības vadītāja. “Tas izriet no izmaiņām veselības aprūpes sistēmā un sabiedrības veselības rādītājos - sabiedrība noveco, daudz vairāk ir hroniski slimu pacientu, kā arī pacientu ar daudzām saslimšanām, līdz ar to māsu profesionālās zināšanas, prasmes un kompetences ir paplašinājušās.

Statistikas dati nav iepriecinoši – māsu skaits Latvijā uz 100 000 iedzīvotājiem ir par 42 % mazāks nekā vidēji ES valstīs, un mēs šajā ziņā esam pēdējā vietā Eiropā, tāpēc ir svarīgi, ka jaunieši apgūst māsu profesiju.”

RSU Veselības ekspresis dosies šādos reisos:

  • Vilciens Nr.842 Rīga (12.30) - Sigulda (13.44);
  • Vilciens Nr.841 Sigulda (14.02) - Rīga (15.13).
Lūdzu, uzgaidiet