E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

No 7. oktobra vilcienā obligāti jālieto elpceļu aizsegs

05.10.2020.

Lai ierobežotu infekcijas slimības COVID-19 izplatību, no 7. oktobra vilcienos visu brauciena laiku pasažieriem jālieto mutes un deguna aizsegs. Tāpat aizvien spēkā ir aicinājums nedrūzmēties, iekāpjot un izkāpjot no vagona.

Nosacījums lietot elpceļu aizsegu neattiecas uz bērniem līdz 13 gadu vecumam.

Lai mazinātu cilvēkkontaktu, pasažieri ir aicināti izvēlēties vilciena biļetes attālinātu iegādi “Pasažieru vilciena” mobilajā lietotnē vai mājaslapā, tādējādi ietaupot 5 vai 10% no biļetes cenas, savukārt, pērkot biļeti vilcienā pie konduktora kontroliera, veikt bezskaidras naudas norēķinus.

Saskaņā ar MK 5.10.2020. noteikumiem Nr.614 "Grozījumi MK 9.06.2020. noteikumos Nr.360 "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai"", pasažieriem ir nepieciešams:

  • lietot auduma maksu (tā var būt pašdarināta -  no divām blīvi austa auduma kārtām) vai medicīnisko masku (nopērkama aptiekās vai veikalā);
  • ievērot personīgo higiēnu, regulāri mazgājot vai dezinficējot rokas pēc publisku vietu apmeklēšanas;
  • uzraudzīt savu veselības stāvokli un slimības simptomu gadījumā palikt mājās;
  • ievērot 2 m fizisku distanci vienam no otra vietās, kur tas ir iespējams.

Saskaņā ar MK 6.10.2020. noteikumiem Nr.615 “Grozījumi MK 28.08.2012. noteikumos Nr.599 “Sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanas un izmantošanas kārtība” no 7.10.2020:

  • pasažieriem ir pienākums ievērot normatīvajos aktos par epidemioloģiskajiem ierobežojumiem noteiktās prasības;
  • konduktoram kontrolierim ir tiesības izsēdināt no vilciena pasažieri, kurš neievēro normatīvajos aktos par epidemioloģiskajiem ierobežojumiem noteiktās prasības, uzaicinot viņu labprātīgi izkāpt no vilciena nākamajā pieturvietā.

Drošu braucienu un labu veselību!

 

 

 

Lūdzu, uzgaidiet