E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Prezentē pirmo jauno elektrovilcienu Latvijai

24.02.2022.

23. februārī transportbūves uzņēmums “Škoda Vagonka” plašākai auditorijai vilcienu ražotnē Čehijas pilsētā Ostravā prezentēja jaunos elektrovilcienus, kas jau šogad tiks piegādāti Latvijā pēc AS “Pasažieru vilciens” pasūtījuma.

Eiropas vadošais sabiedriskā transporta līdzekļu ražotājs pašlaik Latvijai ražo 32 modernus četru vagonu vilcienus, kuru pamatā ir veiksmīgie RegioPanter vilcieni. Šāda tipa vilcieni jau kursē Čehijas un Slovākijas dzelzceļos, un drīzumā līdzīgu jaunās sērijas vilcienu ražošana tiks uzsākta arī Igaunijai. Šie jaunie vilcieni ir vēl vairāk optimizēti Latvijas dzelzceļiem, un, ņemot vērā prasības, tie ir vērsti uz visefektīvāko ekspluatāciju - zems svars, enerģijas atgūšana, izmantojot jaunākās tehnoloģijas. Turklāt pasažierus gaida moderns interjers, ērta iekāpšana pasažieriem ar ierobežotu mobilitāti, pārskatāma informācijas sistēma un ērti sēdekļi.

Pašlaik pirmajam no ražošanā esošajiem vilcienu sastāviem noslēgusies elektroiekārtu testēšana ražotnē. Vēl 13 sastāviem patlaban notiek komplektēšana un krāsošana, bet mašīnbūves un metināšanas cehos norisinās darbs pie nākamo 18 vilcienu sastāvu ražošanas.

Jaunie vilcieni tiks izmantoti pasažieru satiksmes nodrošināšanai elektrificētajās dzelzceļa satiksmes līnijās Aizkraukles, Tukuma, Skultes un Jelgavas virzienā.

Lūdzu, uzgaidiet