E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Vilcienos vakaros un naktīs apsildīta būs daļa vagonu

09.11.2022.

No 12. novembra vilcienos tiek samazināts apsildīto elektrovilcienu vagonu skaits mazāk piepildītajos vakara un nakts reisos. Apsildītos vagonus varēs atpazīt pēc pilna apgaismojuma, bet pārējos drošības nolūkos tiks saglabāts dežūrapgaismojums. Tā ir viena no rīcībām, lai “Pasažieru vilciens” apkures sezonā varētu ietaupīt līdz pat 15% elektroenerģijas un siltumenerģijas, tādējādi īstenojot energotaupības pasākumus publiskajā sektorā.

Apsildīto vagonu skaits tiks samazināts 27 vēlajos vakara reisos darba dienās, 22 – brīvdienās. Lēmuma pieņemšanai tika veikta pasažieru skaita analīze šajos reisos, aprēķinot nepieciešamo vagonu skaitu to optimālam piepildījumam.

Aukstajā sezonā salona gaisa temperatūra elektrovilcienos tiks uzturēta robežās no +14°C līdz  +16°C grādiem. Tas tiek veikts atbilstoši līgumam ar VSIA “Autotransporta direkcija” par sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu reģionālos starppilsētu nozīmes maršrutos pa dzelzceļu. Tajā ir noteikts, ka salona gaisa temperatūrai vilcienā ziemā ir jābūt ne zemākai par +14°C, kas saskan arī ar vispārējām higiēnas prasībām. Padodot vilciena sastāvu pasažieru iekāpšanai, gaisa temperatūrai vagona salonā jābūt ne zemākai par +10°C, savukārt +14°C jāsasniedz ne vēlāk kā vienas stundas laikā.

Lai samazinātu elektroenerģijas un dabasgāzes patēriņu, esam veikuši arī gaismekļu nomaiņu, optimizējuši sadzīves tehnikas lietošanu, nomainījuši logu blokus jaunajā riteņpāru cehā, noliktavas ēkā ierīkojuši ventilāciju ar rekuperācijas sistēmu, ražošanas telpās apkures periodā gaisa temperatūru samazinājuši līdz normatīvajos aktos noteiktajai minimālajai temperatūrai. Darbiniekiem, kuriem darba pienākumu veikšanai nav jāatrodas darbavietā un kuri nenodrošina pasažieru pārvadājumus pa dzelzceļu, esam ieviesuši attālinātas strādāšanas principu.

Lūdzu, uzgaidiet