E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Skolēni Ēnu dienā iepazīst darbu “Pasažieru vilcienā”

05.04.2023.

Šodien, 5. aprīlī, pasažieru pārvadātāja pa dzelzceļu darba ikdienu “Pasažieru vilcienā” iepazina  21 skolēns no Rīgas, Valmieras, Jelgavas, Ulbrokas un Jaunmārupes. Papildus tādām, ierasti Ēnu dienās pieprasītām, vilcienu apkalpes profesijām kā elektrovilcienu un dīzeļvilcienu mašīnisti, konduktori kontrolieri skolēni šogad ēnoja arī elektrovilcienu un dīzeļvilcienu remontu vadītājus, dzelzceļa transporta vadošo inženieri, klientu apkalpošanas speciālistu un finanšu analītiķi. 

“Pasažieru pārvadājumu pa dzelzceļu nozarē vienmēr būs nepieciešami kvalificēti un motivēti darbinieki ar augstu atbildības sajūtu un interesi par dzelzceļu. Ceram, ka viesošanās “Pasažieru vilcienā”, klātienē iepazīstot mūsu darbu, iedvesmos skolēnus saistīt nākotnes profesiju ar šo augošo nozari, iegūt atbilstošu izglītību un pievienoties mūsu komandai,” piebilst Rodžers Jānis Grigulis, AS “Pasažieru vilciens” valdes priekšsēdētājs. 

Pateicamies skolēniem par dalību un aktīvo iesaisti, kā arī skolotājiem, kuri sagatavo mērķtiecīgus, zinošus un zinātkārus jauniešus un aicina skolēnus, domājot par savu nākotnes profesiju, izskatīt iespēju izvēlēties jau daudzās paaudzēs augsti novērtēto pasažieru pārvadājumu pa dzelzceļu jomu.

Foto: skolnieces aizbrauca elektrovilcienā uz Jelgavu.

Foto: skolnieki aizbrauca dīzeļvilcienā uz Siguldu.

Ēnu diena ir pasaulē atpazīstama un atzīta Junior Achievement karjeras izglītības programma 1.–12. klašu skolēniem, kuras laikā skolēni apmeklē kādu darba vietu un 4 līdz 6 stundu laikā iepazīst interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu. Tās mērķis ir paplašināt skolēnu redzesloku un izpratni par dažādu profesiju un nozaru prasībām, palīdzot jauniešiem mērķtiecīgi plānot savu karjeru, izdarīt izvēli par savu nākotnes profesiju un atbilstoši sagatavoties darba tirgum.

Lūdzu, uzgaidiet