E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

4. maijs – Latvijas otrā dzimšanas diena

2.05.2023.

Šodien esam brīva valsts, pateicoties 138 Augstākās padomes deputātu drosmei un pārliecībai īstajā laikā, nosakot turpmāko Latvijas politikas kursu uz suverenitāti un novelkot robežu starp smago vēsturisko mantojumu un Latvijas tautas cerībām par neatkarīgu valsti. Pirms vairāk nekā 30 gadiem pieņemtā deklarācija par Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanu bija pirmais solis pretim iespējai patstāvīgi, harmoniski un brīvi veidot savu likteni. Tagad mums ir Satversme, valsts pārvalde, valsts simboli – himna, karogs un ģerbonis.

4. maijs 1990. gadā bija diena, kas mainīja Latvijas vēsturi, tas bija uzdrīkstēšanās, taisnīguma un goda jautājums, lai šodien varam baudīt dažādas iespējas un brīvības. Tāpēc ir svarīgi būt lepniem par mūsu senčiem, sevi un savu valsti, par to, ka mūsos ir spīts, gribēšana, ticība un varēšana pastāvēt par brīvu Latviju. Un jātur godā šīs vērtības jauniem valsts un personīgajiem sasniegumiem un panākumiem.

Latvijas valsts simtgadē tika ieviesta tradīcija šo dienu atzīmēt ar Baltā galdauta svētkiem. Meteorologi šogad 4. maiju sola saulainu, ar mazu mākoņu daudzumu un bez nokrišņiem. Tas nozīmē, ka ir īstais laiks atrast vilcienu kustības sarakstā visatbilstošāko reisu un doties pie radiem, draugiem, klāt baltu un bagātīgu galdu pagalmos un dārzos un svinēt kopābūšanu un brīvību. Mūsu zemē – Latvijā.

Lūdzu, uzgaidiet