E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

"Pasažieru vilciens" pievienojas sociālajai iniciatīvai "Misija Nulle"

02.05.2023.

Šī gada 28. aprīlī, Starptautiskajā darba aizsardzības dienā, AS "Pasažieru vilciens" pievienojās pirms gada sāktajai sociālajai iniciatīvai "Misija Nulle". Tā apvieno darba devējus, uzņēmumus un institūcijas, kurām rūp ikviena darbinieka veselības aizsardzība un saglabāšana un kuras tiecas būtiski mazināt nelaimes gadījumu skaitu darba vietās. Parakstot "Misijas Nulle" hartu, “Pasažieru vilciens” ir apņēmies arvien uzlabot darbības principus, kuru centrā ir cilvēks, tā veselība un drošība, izglītot darbiniekus un sadarbības partnerus, kā arī iesaistīties ekspertu tīkla veidošanā, daloties ar pieredzi un labo praksi ar citu nozaru pārstāvjiem.

"”Pasažieru vilciena” misija ir sniegt uzticamu mobilitāti ilgtspējīgam dzīvesveidam, tāpēc drošība ir viena no prioritātēm. Mūsu komanda nodrošina drošu pārvietošanos ar vilcienu, sekmējot gan indivīdu, gan sabiedrības veselību un attīstību. Savukārt uzņēmums arvien uzlabo sniegumu rūpēs par darbiniekiem, arī pievienojoties “Misijai Nulle” un iedvesmojoties no citu darba devēju labākās prakses," parakstot "Misijas Nulle" hartu, norādīja Raitis Nešpors, AS "Pasažieru vilciens" valdes loceklis.


Foto: AS "Pasažieru vilciena" valdes loceklis Raitis Nešpors paraksta "Misijas Nulle" hartu.

AS "Pasažieru vilciens" ir lielākais iekšzemes sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējs, kas ik dienu pārvadā vairākus desmitus tūkstošus pasažieru pa dzelzceļu Latvijas teritorijā. Uzņēmums nodarbina vairāk nekā 1100 darbinieku.
 
"Misija Nulle" dalībnieki izvirza vienotu mērķi - padarīt veselību un drošību par uzņēmuma prioritārajām vērtībām gan ikvienā pamatdarbības posmā, gan mijiedarbībā ar sabiedrību, mazinot darbā un ar to saistīto ārējo apstākļu rezultātā bojāgājušo skaitu, būtiski samazinot arī nelaimes gadījumu skaitu darba vietās, tiecoties uz nulli un preventīvi ieviešot pasākumus darbinieku veselības aizsardzībai un saglabāšanai. Iniciatīvas ilgtermiņa mērķis ir izaugt līdz kustībai, kas apvieno darba devējus, kuri nodarbina vismaz 50% jeb aptuveni 400 tūkst. strādājošo Latvijā un savās aktivitātēs īsteno hartā nostiprinātos principus. 

Foto: “SCHWENK Latvija” valdes locekle Linda Šedlere, iniciatīvas “Misija Nulle ”iniciatore, un AS "Pasažieru vilciena" valdes loceklis Raitis Nešpors.

Pirms gada sāktā sociālā iniciatīva "Misija nulle" apvieno jau gandrīz 80 darba devēju Latvijā no dažādām nozarēm - ražošanas, metālapstrādes, būvniecības, enerģētikas, loģistikas, dažādu pakalpojumu, mazumtirdzniecības, atkritumu apsaimniekošanas, izglītības, finanšu un citām, kā arī darba devējus pārstāvošas organizācijas un valsts pārvaldes iestādes. Tās ierosinātājs ir būvmateriālu ražotājs “SCHWENK Latvija”.

Lūdzu, uzgaidiet