E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Papildu vilcieni Sarunu festivālam Lampa Cēsīs 9. un 10. jūnijā

1.06.2023.

9. un 10. jūnijā Cēsīs norisināsies devītais sarunu festivāls LAMPA, kurā varēs nodoties cieņpilnām sarunām par visdažādākajām tēmām, tostarp arī šķietami neērtām un pat pretrunīgām, aicinot ikvienu ieklausīties, lai saprastos.

Apmeklētāju ērtībām esam norīkojuši papildu vilcienus gan no rīta uz Cēsīm, gan naktī uz Rīgu.

No Rīgas stacijas 10. jūnijā vilciens aties plkst.8.44 un Cēsīs pienāks plkst.10.48

No Cēsu stacijas 

  • 9. jūnijā vilciens aties plkst.22.30 un Rīgā pienāks plkst.0.19
  • 11. jūnijā (naktī pēc festivāla) vilciens aties plkst.0.01 un Rīgā pienāks plkst. 1.50

Divu dienu garumā ir paredzēti vairāk nekā 300 pasākumi. Būs iespēja apspriest un uzklausīt viedokļus par elektrības un gāzes cenām, skolu segregāciju un zinātnes attīstību Latvijā. Varēs apmeklēt "Zaļo grilu", kur tiks vērtēti politiķu darbi un nedarbi klimata un vides aizsardzības jomā, aiziet uz randiņu ar Saeimas deputātu un pat izmēģināt politiskās programmas rakstīšanu ar mākslīgā intelekta rīka "Chat GPT" palīdzību. Īpaša uzmanība būs pievērsta sarunām arī par fizisko un mentālo veselību, tiks meklētas atbildes, kā dzīvot "zaļi" ar iespējami mazāku resursu patēriņu. Savukārt paši mazākie festivāla apmeklētāji varēs līdzdarboties, izzināt un spēlēties MiniLAMPA zonā.

Aktivitāšu programmā "Ilgtspējīgas mobilitātes pietura" notiks sarunas ar satiksmes nozares ekspertiem, tostarp ar AS "Pasažieru vilciens" valdes priekšsēdētāju Rodžeru Jāni Griguli, par ilgtspējīgas mobilitātes trīs pamatvirzieniem – videi draudzīgu, ērtu un drošu pārvietošanos. Tiks runāts par gaidāmajām pārmaiņām dzelzceļa jomā, uzlabojumiem sabiedriskajā transportā un drošu ikdienas pārvietošanos pilsētā.

Festivāla skatuves atradīsies Cēsu pils parkā, blakus esošajā Maija parkā, kā arī Pils laukumā.

Ieeja festivālā, kā jau ierasts, ir bez maksas.

Apskatīt vilcienu kustības grafiku un iegādāties e-biļetes iespējams mūsu mobilajā lietotnē vai tīmekļvietnē.

Lūdzu, uzgaidiet