E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Dodies ar vilcienu aizraujošos piedzīvojumos uz Gulbenes un Madonas novadu!

27.01.2023.

Ceļojums ar vilcienu ir lielisks veids, kā saviem brīvdienu ceļojumiem piešķirt neparastu pieredzi un doties aizraujošos piedzīvojumos, iepazīstot jaunas un līdz šim vēl neatklātas vietas Latvijā. 2023. gada tūrisma sezonā ikviens ir aicināts izbaudīt īpašas brīvdienas, dodoties ar vilcienu iepazīt Gulbenes un Madonas novadu. 

Nokļūstot galamērķī, AS “Pasažieru vilciens” pasažierus sagaidīs abu novadu tūrisma speciālisti, ļaujot sajust un izbaudīt ziemeļaustrumu Vidzemes skaistumu, viesmīlību un interesanto tūrisma piedāvājumu īpaši sagatavotās ekskursijās. 

18. martā, 15. aprīlī, 13. maijā, 10. jūnijā, 22. jūlijā, 12. augustā, 16. septembrī, 14. oktobrī un 4. novembrī vilciena pasažieri aicināti doties baudīt īpašo piedāvājumu Gulbenes novadā.

Ekskursijas dalībniekiem būs iespēja viesoties vienīgā Baltijas valstīs regulāri kursējošā šaursliežu vilciena – Gulbenes-Alūksnes bānīša – depo un pavizināties ar drezīnām, doties ar Bānīti līdz Stāmerienai, kur pēc garšīgām pusdienām atpūtas kompleksa “Sonāte” kafejnīcā būs iespēja piedzīvot skaistus mirkļus romantisma pērlē – Stāmerienas pilī, kā arī aplūkot Sv. Ņevas Aleksandra Stāmerienas pareizticīgo baznīcas, kuras torņu krustos mirdz kalnu kristāli, majestātisko skaistumu. Pārbraucot uz Litenes pagastu, būs iespēja viesoties litenieša Gunāra Cigļa senlietu ekspozīcijā un atklāt interesantus vēstures stāstus. Detalizētāka informācija par ekskursiju un pieteikšanos šeit

Savukārt 22. aprīlī, 27. maijā, 17. jūnijā, 15. jūlijā, 26. augustā, 23. septembrī, 7. oktobrī vilciena pasažieri būs gaidīti baudīt ekskursiju Madonā un Cesvainē.

Pēc ekskursijas pa Madonu kopā ar vietējo gidu tiks apmeklēta keramiķa Jāņa Seiksta darbnīca, kā arī apciemots Madonas muzejs. Savukārt Cesvainē gida pavadībā varēs doties ekskursijā pa Cesvaines pilsmuižu, viesoties Vinetas Meisteres izšūto gleznu galerijā un apskatīt Cesvaines pili. Detalizētāka informācija par ekskursiju un pieteikšanos šeit.

! Ekskursijas vilciena pasažieriem abos novados ir ļoti iecienītas, vietas tajās aizpildās ātri, tādēļ ikviens aicināts pieteikties īpašajām ekskursijām jau laikus.

Precīzus vilcienu kursēšanas laikus no jebkuras pieturas maršrutā Rīga–Madona-Gulbene var aplūkot vilcienu kustības grafikā AS “Pasažieru vilciens” mobilajā lietotnē vai tīmekļvietnē.

Ekskursiju piedāvājumu AS “Pasažieru vilciena” pasažieriem organizē Gulbenes un Madonas novada pašvaldību tūrisma speciālisti.

Lūdzu, uzgaidiet