E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Jūrtaka – maršruts gar jūru Skultes virzienā

20.09.2023.

Iesildīšanās gājiens uz Carnikavu

Jūrtaka ir Eiropas garās distances pārgājienu maršruta E9 daļa gar Baltijas jūras piekrasti. Lai sasmeltos sauli garajiem ziemas vakariem, norūdītos, stiprinātos gan morāli, gan fiziski, posms gar jūru no Vecāķiem līdz Carnikavai ir piemērots, lai iesildītos garākiem pārgājiena posmiem.

Vilciens ir ideālākais nokļūšanas veids uz Jūrtakas posmu, jo nav jāraizējas par auto, kas paliek vienā galapunktā, kamēr dodaties uz otru galapunktu.

Jūrtakas 25. posms 14 km garumā Vecāķi – Carnikava. “Starp divu upju grīvām” ir ērti sasniedzams un atstājams ar vilcienu. No Rīgas līdz Vecāķiem vilciens kursē ik stundu un ceļā pavada 26 min. Posma sākumpunkts ir Vecāķu pludmalē, kas ir 1 km attālumā no dzelzceļa stacijas “Vecāķi”.

Pērkot biļeti, viena brauciena cena: Rīga-Vecāķi – tikai 0.90 eiro. Skatiet vilcienu kustības sarakstā, cik maksā vilciena biļete no jūs interesējošās pieturas.

Sasniedzot Carnikavu, var doties ciema apskatē, pavadīt nakti vai ar vilcienu uzreiz braukt mājās.

Saulrieta taka ar romantiskākajiem saulrietiem

Bet var soļot gar jūru tālāk uz Saulkrastiem. Jūrtakas 26. posms 20 km garumā Carnikava – Saulkrasti arī ir ērti sasniedzams un atstājams ar vilcienu. Saulkrastos dzelzceļa stacija “Saulkrasti” atrodas ~1 km attālumā no pludmales.

Pērkot biļeti, viena brauciena cena: Saulkrasti-Rīga – tikai 2.10 eiro. Skatiet vilcienu kustības sarakstā, cik maksā vilciena biļete līdz interesējošai pieturai.

Ja pietiek spēka, var doties Saulkrastu un to piedāvājuma izpētē.
 

Lūdzu, uzgaidiet