E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Ziemassvētku noskaņu maršruts “Lampiņu dancis Jelgavā”

22.12.2021.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs (JRTC) pilsētas svētku rotās tērptās vietas apkopojis gaišā pastaigu maršrutā “Lampiņu dancis Jelgavā”. 

Ikviens ir aicināts doties pastaigā pa izgaismoto maršrutu, kas ļaus notvert Ziemassvētku brīnuma sajūtu un pozitīvi noskaņoties gaidāmajiem svētkiem. 

Pastaigu iesakām sākt Uzvaras parkā, kur ikvienu priecēs eglīte, izgaismota ar LED virtenēm un īpašiem svētku dekoriem. Dodoties tālāk uz Vecpilsētas ielas kvartālu, varēs uzkavēties Jelgavas senākajā daļā un sajust īpašu noskaņu, ko šai vietai piešķir pie laternām piestiprinātie izgaismotie puzuri. Tālāk dodoties uz Raiņa parka pusi, ceļu izgaismos kokos esošie īpaši LED dekori un virtenes. Ziemīgās pastaigas laikā ikvienam būs iespēja aplūkot oriģinālus dekorus svētku tematikā – izgaismotu kuģīti ar buru, 3D zvaigzni, īpašo Eņģeļu egli, kurā iekārti vairāk kā 100 labo domu eņģeļu. Maršruta noslēgums paredzēts Hercoga Jēkaba laukumā, kur tradicionāli atrodas pilsētas krāšņākā rota - galvenā egle. Pilsētas egle ir 18 metrus augsta un krāšņi rotāta ar LED virtenēm, dažāda lieluma pērļu, zelta un bronzas krāsas bumbām. Šī gada jaunums Hercoga Jēkaba laukumā ir tematiskais svētku foto rāmis, kur jelgavnieki un pilsētas viesi var nofotografēties.

Iesakām doties pastaigā, baudot sildošus dzērienus, kurus līdzņemšanai iespējams iegādāties kādā no Jelgavas kafejnīcām un restorāniem. 

Maršrutu “Lampiņu dancis Jelgavā” iesakām papildināt ar bezmaksas mobilo aplikāciju Tours Across Baltics, kur pieejami audio stāsti un apraksti par pilsētas tūrisma objektiem. Dodoties pastaigā, izmantojot aplikāciju, būs iespēja noskaidrot mazāk zināmus faktus par Uzvaras parku, Vecpilsētas ielas kvartālu, Ģederta Eliasa Jelgavas vēstures un mākslas muzeju, Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torni, Hercoga Jēkaba laukumu un citiem objektiem.

Maršruts ir vieglas grūtības pakāpes un ir piemērots ģimenēm ar bērniem. Tas ir aptuveni 7.5 km garš un aizņems līdz 2 stundām. Ieteicamais laiks, kad doties pastaigā “Lampiņu dancis Jelgavā”, ir vakara puse, sākot no pulksten 16, kad pilsētas dekori tiek iedegti. Maršruta karte pieejama Jelgavas valstspilsētas un Jelgavas novada tūrisma timekļa vietnē.

Informāciju sagatavoja
Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestāde "Jelgavas reģionālais tūrisma centrs"

Lūdzu, uzgaidiet