E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Ogres lampiņas mirdzēs līdz pat 14. februārim

2.02.2022.

Lai gan gada nogales svētki jau aiz muguras, Ogrē turpina mirdzēt lampiņu tūkstoši, kas silda un ielīksmo cilvēku sirdis.

Pilsētā izveidots pastaigu maršruts 4 km garumā. Tas sākas netālu no Ogres dzelzceļa stacijas, kurā ik dienu pievakarē piestāj ap 30 vilcieniem. Atliek iziet cauri tunelim, kurā apskatāmas lielformāta fotogrāfijas ar ainām no Ogres pilsētas dzīves, un pastaiga pa skaisti izrotāto Ogri var sākties.

Brīvības ielas gājēju posmā mirdz gaismas bumbas un kokus izdaiļo lampiņu virtenes, bet otrā gājēju ielas galā uzmanību piesaista Kristus dzimšanas ainiņa. Lielākā svētku dekorācija “Bētlemes zvaigzne" atrodas uz teju deviņus stāvus augsta ūdenstorņa blakus Ogres novada pašvaldības ēkai. Savukārt Mālkalnes prospektu rotā iespaidīgs gaismas objekts – kādreizējās Krievijas valdnieces Katrīnas I kariete, kas veidota no 60 000 lampiņām. Bet katras baznīcas tuvumā izvietoti izgaismoti eņģeļi.

Izgaismotie objekti Ogrē ieslēdzas līdz ar pilsētas apgaismojumu, aptuveni plkst. 17.00, un apskatāmi līdz pat 14. februārim.

Karte ar pastaigu maršrutu, izgaismotajām vietām un rotājumiem atrodama šeit

Plašāku informāciju par tūrisma iespējām Ogrē lasiet šeit.

Informāciju sagatavoja
Ogres novada Tūrisma informācijas centrs

Foto: Voldemārs Stāvusis

Lūdzu, uzgaidiet