E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

“Izkusties un iepazīsti!” trešais maršruts - Ozolnieki

04.07.2022.

Jelgavas reģionālais Tūrisma centrs (JRTC) aicina brīvo laiku pavadīt aktīvi un izzinoši, dodoties vienas dienas pārgājienos Jelgavā un apkārtnē, reizē iepazīstot vietējās dabas vērtības un vēsturi. Līdz 1. augustam katru mēnesi tīmekļa vietnē www.visit.jelgava.lv JRTC publicē vienu pārgājiena maršrutu Jelgavā un Jelgavas novadā. Pārgājienu maršruti ceļotājus vedīs pa mežainiem ainaviskiem apvidiem, kuros varēs vērot ūdens mierīgo plūdumu upēs un meža strautos, apskatīt Jelgavas novada muižas un baudīt pastaigas senajos muižu parkos. Pārgājienu maršruti bez maksas ir pieejami aplikācijās STRAVA un googlemaps.

No 1. jūlija interesentiem ir pieejams maršruts “Starp diviem tiltiem Ozolnieki”.

Trešais pārgājiena maršruts Starp diviem tiltiem Ozolnieki” ir pieejams tīmekļa vietnē www.visit.jelgava.lv un vedīs uz Ozolnieku pusi. Dodoties pārgājienā un lejupielādējot aprakstus no tīmekļvietnes, ikviens varēs uzzināt vairāk par Ozolnieku rašanās vēsturi, kā arī interesantus faktus par šī ciemata dzīvi. Ceļotāji, šķērsojot Iecavas upi pār neparasto trošu tiltu, varēs apskatīt Bluķu skansti. Tas ir vietējās nozīmes arheoloģiskais piemineklis. Bluķu skansts ir franču armijas nocietinājumu elementi, kas saglabājušies no 1812. gada kara laika.

Maršruta ietvaros paredzēts šķērsot arī otru tiltu, kas iekārts vantīs. Pie šī tilta uzstādīti informatīvi stendi, kas iepazīstina ar Ozolnieku vēsturi un ciemata attīstībā svarīgiem cilvēkiem. Netālu atrodas saimniecība “Mazmušķu zirgi”, kurā, iepriekš piesakoties, ir iespēja apskatīt saimniecību un pabarot zirgus. Pārgājiena laikā ikviens varēs apmeklēt vietējo iedzīvotāju iemīļotu atpūtas vietu – Ozolnieku Mežaparku. Ziemas laikā šeit iespējams slēpot, savukārt vasaras sezonā pieejamas vairākas pastaigu un nūjošanas takas. Mežaparka teritorijā atrodas informatīvi stendi, kur interesenti var izzināt Latvijas dabā sastopamos augus un dzīvniekus.

Maršruta garums nedaudz pārsniedz 11 kilometrus, un tā iziešana aizņems apmēram 3 stundas. Maršruts ir vidējas grūtības pakāpes un būs piemērots arī cilvēkiem ar mazu pārgājienu pieredzi.

Dodoties pārgājienā, ģērbieties ērti un laikapstākļiem atbilstoši, paņemiet līdzi dzeramo ūdeni. Būsim videi draudzīgi – netrokšņosim un, ejot dabā, ievērosim principu “ko atnesi, to aiznes”!

Informāciju sagatavoja

Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestāde "Jelgavas reģionālais tūrisma centrs"

Lūdzu, uzgaidiet