E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Iesaka pasažieri - TOP 5 brīvdienu galamērķi

19.04.2023.

Šovasar Latviju grasās apceļot trešdaļa iedzīvotāju, liecina SKDS aptaujas dati. Arī mūsu pasažieri šī gada februārī veiktajā aptaujā "Pasažieru vilciens" Facebook kontā dalījās ar interesantiem objektiem un vietām Latvijā, ko gribētu apmeklēt, izmantojot vilcienu satiksmi. Esam apkopojuši TOP 5  galamērķu, ko iesaka mūsu pasažieri.

Dodies ķert vēju uz Liepāju!

Jūra, vējš un mūzika. Pirmais, kas parasti nāk prātā, domājot par Liepāju. Šajā pilsētā gūs gandarījumu gan klasiskās mūzikas cienītāji, baudot Liepājas Simfoniskā orķestra programmu koncertzālē "Lielais Dzintars", gan jautru ballīšu piekritēji, kārtīgi izdejojoties populārajā pludmales festivālā "Summer Sound". 


Foto: Koncertzāle "Lielais dzintars". liepaja.travel. 

Ja padomā ir ideāla atpūta pie jūras, tad 8 km garā Liepājas pludmale ar neparasti baltajām un smalkajām smiltīm būs īstā izvēle. Sev tīkamu nodarbošanos te atradīs ikviens – gan kaitsērfinga un vindsērfinga entuziasti, ķerot vēju un viļņus, gan aktīvās atpūtas cienītāji, apmeklējot tuvumā esošo Liepājas Jūrmalas parku, kur var nodoties sportam basketbola laukumā, futbola laukumos un tenisa kortos. Tepat var arī pasēdēt uz soliņiem ģitāras grifa formā un, nospiežot pogu, atskaņot leģendārās grupas "Līvi" dziesmas.


Foto: Liepājas pludmale. liepaja.travel.

Vērot, kā vētras laikā bango jūra, jādodas uz Latvijas garāko molu – Ziemeļu molu -, kas ir izcila vieta, kur vērot iespaidīgus dabas skatus un skaistus saulrietus.


Foto: Ziemeļu mols. liepaja.travel.

No Rīgas uz Liepāju ar vilcienu var aizbraukt katru piektdienu. Šajā pilsētā ir jāpaspēj gan izbaudīt daudzveidīgos kultūras pasākumus un festivālus, gan arī atpūsties pie jūras. Tādēļ var izvēlēties kādu no mājīgām nakstmītnēm un atpakaļ uz Rīgu doties svētdien.

Plašāk par apskates objektiem un plānotajiem pasākumiem Liepājā lasi šeit.

Pēc laimes uz Indru!

Vai esi ciemojies Krāslavas pusē? Runā, ka šeit dzīvo patiesi laimīgi cilvēki. Jo, kā nu ne – pašā dienvidaustrumu stūrī saule uzlec agrāk nekā citur Latvijā, un, iespējams, tieši tādēļ te ir radusies ideja izveidot īpašu apskates vietu, kurā ikvienam būtu iespēja ieraudzīt, sadzirdēt un piedzīvot laimi. Runa ir par Latvijā vienīgo Laimes muzeju, kas ir ierīkots Indras luterāņu baznīcas ēkā.

Muzeja ekspozīcija, ko veidoja profesionālu mākslinieku komanda, ir izkārtota vairākos “laimes ceļos”. Apmeklētājiem tajos dažādos radošo izpausmju veidos tiek radīti endorfīni jeb laimes hormoni. Ikviens ir aicināts ļauties pozitīviem iespaidiem un meklēt savu atbildi uz jautājumu “Kas ir laime?”.

Pirms dodies uz Laimes muzeju, lūgums sazināties ar Laimes muzeja vadītāju Ilonu Kangizeri pa tālr. +371 20266514.


Foto: Laimes muzejs Indrā. latgale.travel.

Uz Ogri pēc skaistām bildēm!

Lielisks galamērķis, kas ir ērti sasniedzams no dažādām Latvijas vietām, ir Ogre. Skaistu ainavu mīļotāji aicināti apmeklēt dabas parku "Ogres Zilie kalni". Te ir izveidotas pastaigu, izglītojošās un velo takas, kā arī distanču slēpošanas trases, kuras bezsniega periodā ir pieejamas nūjotājiem, velobraucējiem un citiem aktīvās atpūtas cienītājiem. 

Dabas parka augstākajā vietā ir izvietots 30 m augstais skatu tornis, no kura skaidrā laikā ir saskatāms Rīgas Zaķusalas televīzijas tornis, bet, paveroties Ikšķiles virzienā, var redzēt Svētā Meinarda salu.

Netālu no torņa atrodas skatu laukums, no kura paveras krāšņs skats uz Dubkalnu ūdenskrātuvi ar īpaši tīru un dzidru ūdeni. Pie ūdenskrātuves iekārtotas atpūtas vietas ar galdiem, soliem un ugunskura/grila vietu.


Foto: Dabas parks "Ogres Zilie kalni". visitogre.lv.

Skaistus foto mirkļus varēs iemūžināt, pastaigājoties arī pa pilsētas galveno gājēju ielu, kas tiek krāšņi izpušķota uz katriem valsts svētkiem un ir apskates vērta arī ikdienā. Brīvības iela ir ievērojama ar 20. gs. 20.–30. gadu arhitektūras paraugiem un digitālo strūklaku, kas darbojas gada siltajā sezonā. Labiekārtotais skvērs gājēju posma sākumā ir kļuvis par ogrēniešu un pilsētas viesu iecienītu pulcēšanās vietu. Te notiek vietēja mēroga mūzikas, mākslas, sporta un cita veida izklaides pasākumi.


Foto: Digitāla strūklaka. visitogre.lv.

Ja ir vēlme neaprobežoties ar pastaigu tikai pa Ogres pilsētas centru, tad ir vērts aizbraukt līdz Pārogrē esošajam dendroloģiskajam parkam “Lazdukalni” jeb tautā sauktajam Špakovska parkam. Tā ir patiesi interesanta vieta, kur var vērot daudzveidīgos koku un krāšņumaugu stādījumus, tiltiņus, dīķi, kura vidū ierīkota gleznainā Mīlestības saliņa ar rododendru stādījumiem un skatu torni, no kura paveras skaista ainava uz Daugavu.

Plašāk par apskates objektiem un plānotajiem pasākumiem Ogrē lasi šeit.

Silta vasara cauru gadu Salaspilī

Meklē, kurp var doties tepat Rīgas pievārtē? Apsver domu apmeklēt Salaspili. Te atrodas Nacionālais botāniskais dārzs, kura platība ir 129 ha. Tajā iespējams apskatīt lielāko augu kolekciju Baltijā un vienu no lielākajiem dendrārijiem Ziemeļaustrumeiropā.

Lai arī kāds gadalaiks un laikapstākļi ir aiz loga, dārza Oranžērijā var sajust tropu gaisotni cauru gadu. Te aplūkojami augi no visiem kontinentiem, izņemot Antarktīdu. Nāc un vēro, kā aug banāni, citroni, ananasi un citi eksotiskie augļi. Esi kafijas cienītājs? Tad noteikti pievērs uzmanību, kā gatavojas kafijas pupiņas. Iespaidīga ir arī kaktusu un sukulentu kolekcija.


Foto: Nacionālais botāniskais dārzs. visit.salaspils.lv.

Savukārt dārza profesionāļi un mazdārziņu īpašnieki aicināti apmeklēt stādu gadatirgu, kas tiek regulāri organizēts Salaspils Nacionālajā botāniskajā dārzā, un gūt iedvesmu dārza darbiem, iegādājoties savam dārzam ko īpašu. No aprīļa te dominē koku un krūmu stādi, bet maijā – ziemcietes un vasaras puķes.

Ņem vērā, ka, uzrādot derīgu vilciena biļeti (vienreizējās vai abonementa drukātās un elektroniskās biļetes), kurā viens no galamērķiem ir Salaspils vai biļetē norādītajā zonā ietilpst Salaspils, var saņemt 1 eiro atlaidi pieaugušo biļetei botāniskā dārza apmeklējumam!

Plašāk par ekspozīcijām un plānotajiem pasākumiem lasi šeit.

Uz Tukumu pēc smukuma!

Par Tukumu reiz Imants Ziedonis savā dzejolī rakstījis: "Ļauj man iet pasaulē smukumā tā, kā ķirši zied Tukumā!" Un tik tiešām, šī pilsēta apbur ar savu īpašo šarmu. Te satiekas mazpilsētas miers ar mūsdienu dzīves spraigumu. Līdzās mierīgai muzeju apskatei var nodoties arī jautru pasākumu apmeklējumam.

Tukumā atrodas pirmā salmu darbnīca Latvijā, kurā var aplūkot no salmiem veidotus pasaku tēlus - gan Runci zābakos, gan Zelta pūķi, kā arī rūķu, putnu, raganiņu, sēņu un eksotisku dzīvnieku kolekcijas. Par Kurzemes-Zemgales hercogistes laikiem te atgādinās burukuģis ar visu apkalpi, pirātu kuģis ar pirātiem, izgaismota pils un Tobāgo sala. Meistara vadībā var izveidot arī savu salmu figūriņu.

Savukārt vecpilsētas šaurajās un līkumotajās ieliņās var iejusties kino varoņu lomā - te ir iemūžinātas tādas latviešu kino klasikas pērles kā "Vella kalpi", "Ilgais ceļš kāpās" un citas iecienītas latviešu mākslas filmas.


Foto: Tukums. visittukums.lv.
 
Plašāk par apskates objektiem un plānotajiem pasākumiem Tukumā lasi šeit.


Apskatīt vilcienu kustības grafiku un iegādāties e-biļeti iespējams šeit vai "Pasažieru vilciena" mobilajā lietotnē.

Lūdzu, uzgaidiet