E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Latgales Pārgājienu dienas no 20. maija līdz 1. oktobrim

28.04.2023.

Jau pagājušajā gadā Latgalē tika pabeigta Garo pārgājienu maršruta “Ezertaka” marķēšana, un pašlaik katram interesentam jebkurā laikā ir iespēja doties pastaigās pa Latgali apmēram 1107 km garumā, sekojot balti-zaļi-baltām norādēm uz dabas objektiem un ceļa zīmēm. Savukārt šogad pārgājienu entuziasti tiek aicināti iesaistīties aizraujošā piedzīvojumā – Latgales Pārgājienu dienas – astoņi pārgājieni astoņās vietās Latgales reģionā.

Iespējams, labākie vasaras piedzīvojumi sākas tieši Latgales “Ezertakā”. Latgales Tūrisma asociācija šogad aizsāk jaunu pasākumu ciklu – Latgales Pārgājienu dienas. Aktīvo pārgājienu entuziasti un arī mierīgās soļošanas piekritēji tiek aicināti piedalīties astoņos pārgājienos astoņās vietās Latgales reģionā.

Kopā iepazīsim dažādus “Ezertakas” posmus, ar zinošiem stāstniekiem uzzināsim interesantus faktus par maršruta posmos esošajiem vides un cilvēku radītiem objektiem, baudīsim Latgales mierpilno dabu un svaigo gaisu. Esot Latgalē, neatņemama sastāvdaļa ir arī latgaliešu valoda, tādēļ pārgājienu cikla moto ir #ĪmamLatgolā (#EjamLatgalē).

Visos pārgājienos būs arī vairāki grupu vadītāji, dalībniekiem tiks nodrošināta iespēja izmantot bezmaksas transportu starp starta un finiša punktiem. Dalība pārgājienos ir bezmaksas, atsevišķos gadījumos būs iespēja iegādāties siltas pusdienas.

Pārgājieni paredzēti:

  • 20. maijs Ludzas novads. Pildas-Nirzas ezers, maršruta garums apmēram 26 km.
  • 28. maijs Balvu novads. Balkanu kalni-Baltinava, maršruta garums apmēram 25 km.
  • 11. jūnijs Augšdaugavas novads un Sēlija. Zemgale-Medumi, maršruta garums apmēram 20 km.
  • 17. jūnijs Rēzekne un tuvējā apkārtne. Kovšu-Rāznas ezers, maršruta garums apmēram 22 km.
  • 22. jūlijs Preiļu novads. Pelēču ezers-Jasmuiža, maršruta garums apmēram 8 km.
  • 30. jūlijs Rēzeknes novads. Teirumnīku purva taka-Īdeņa, maršruta garums apmēram 17 km.
  • 19. augusts Ludzas novads. Pasiene-Vecslabada, maršruta garums apmēram 26 km.
  • 01. oktobris Krāslavas novads. Brīvdienu māja “Papeles”-Jaundomes muiža.

Reģistrācija pirmajam pārgājienam pieejama šeit. Detalizētāka informācija par katru pārgājienu posmu tikšanās vietu un laiku tiks izsūtīta nedēļu pirms pasākuma uz e-pastu, kuru dalībnieki būs norādījuši reģistrējoties.


Līdz pārgājienu maršrutu centrālajām pilsētām aicinām doties ar vilcienu un tālāk ar kādu no novadu vietējiem autobusiem. Pārvietojoties ar sabiedrisko transportu, vairumā gadījumu būs nepieciešams ierasties un doties prom vismaz vienu dienu pirms un dienu pēc pasākuma. 

Lūdzu, uzgaidiet