E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Citādi Rožu svētki Tukumā

12.07.2021.

No 16. līdz 18. jūlijam Tukumā svinēs Citādus Rožu svētkus! Šis laiks nesis ne vien ierobežojumus, bet arī iedvesmu un radošumu, domājot par jauniem un vēl nebijušiem formātiem.

Galvenie svētku elementi būs pieci vides objekti, kuri svētku viesus priecēs visas trīs svētku dienas. Tajos tiks ievīti vairāk nekā 20 tūkstoši rožu ziedu. “Ziedu laiva” iešūpos mūs sapņainā ceļojumā Meža ielā. Brīvības laukumā būs apskatāms lielais “Rožu vainags”. Tukku Magi teritorijā kompozīcija “Mākslai vajag telpu” izsapņos sapni par jaunu un modernu kultūrtelpu pilsētā. Pilsētas parka “Sapņu pieturā” varēs gaidīt savu sapņu autobusu vai sapņu princi. Savukārt Talsu ielā būs iespējams kavēties atmiņās, piedzīvojot “Puķu bērnu nostalģiju”.

Lielformāta ziedu objekti pilsētā

Rožu vainags Brīvības laukumā. Autores: Anita Stikāne un Agra Maulāne
Rožu vainags Brīvības laukumā ir svētku galvenais simbols. Ikreiz tajā tiek ievīti vairāk nekā pieci tūkstoši rožu ziedu, kas apliecina milzīgo kopības spēku. Šogad tas iecerēts kā sapnis par mūžīgo un nepārtraukto saules ceļu. Ar vainagu mēs atgādinām, cik liela nozīme ir tradīcijām, un apjaušam, cik svarīgi atcerēties savus pirmsākumus, kas secīgi mūs ieved šodienā – kārtējos Rožu svētkos.
16. jūlijā no 11.00 līdz 17.00 atnes savu rozi uz Brīvības laukumu un kā vēlējumu ievij to lielajā vainagā!


Foto: Ieva Krūmiņa

Ziedu laiva Meža ielā 4. Autores: Evita Šteinerte–Pudāne un Dace Baumane
Katrs varam iztēloties rāmu ūdeni, kura atspulgā spēlējas zvaigznes... Par to var tikai pasapņot, tomēr darba autores aicinās iztēloties neiespējamo. Pēkšņi liellaiva piestās pašā pilsētas vidū un aicinās fantazēt par tāliem, piedzīvojumu pilniem ceļojumiem. Kāda romantika – “Un laivā mēs ar tevi vien...” Arī tautasdziesma aicina – “Tais’, brālīti, ziedu laivu...”, jo tā taču viegla laiva un var iznest krastā vainadziņu.

Sapņu pietura Tukuma Pilsētas parkā. Autore: Evita Kleinhofa
Apstājies no ikdienas skrējiena un ievelc elpu. Baudi mirkli sapņu pieturā. Apsēdies uz cerību soliņa un ļaujies sapnim ne tikai par rozi. Būt blakus, satikt savus mīļos, aprunāties, saņemt nedalītu uzmanību – arī tas šobrīd nereti ir sapnis.

Mākslai vajag telpu Tukku Magi pagalmā. Autore: Liene Smeltere Ķiece
Līdz ar Tukuma Katrīnu, kura sapņo par rozi, ļausimies ilgām pēc skaistas mākslas telpas pilsētā. Vīzija var pārvērsties īstenībā, ja iegulda radošumu un izdomu. Tukku Magi aicina iedvesmoties no tā, kas mums apkārt, un saskatīt potenciālu vietā, kur senais satiekas ar mūsdienīgo.

Puķu bērnu nostalģija Talsu ielā 4. Autore: Madara Kukša
Nepavisam ne tik tālā nākotnē arī šodiena būs nostalģija - gan domājot par sadzīviskām lietām, gan modi, gan jūsmīgu romantiku. Cik gan tas ir skaisti – saņemt kaudzi ziedu, vēl labāk – īstu ziedu vāģi! Pa tā logiem un durvīm kā putu mākonis izlīs krāsains prieks, jo šodien mūsu sapņos ir jautrība, bezbēdība un vēlme pēc mazām dullībām.

Izvērsta svētku programma

Piektdiena, 16. jūlijs

  • Atvērtā darbnīca: rožu brandmūra tapšana Harmonijas ielā 1 pl.9.00 – 16.00
  • Rozes un plikņi, Drink and Draw skicēšana Pasta ielā 26, Tukku Magi teritorijā pl.19.30
  • Linda Leen ar grupu koncertā Durbes pils pagalmā, M. Parka iela 7, Tukumā pl.20.00

Sestdiena, 17. jūlijs

  • Smukumlietu un stādu tirgus Pils ielā pl.9.00 – 16.00
  • Pasaules kultūras iedzīvināšana Tukku Magi pagalmā, Pasta ielā 26, no 17. jūlija pagalma ekspozīcija pieejama jebkurā laikā
  • Dzīvo ziedu modes defilē Tukuma pilsētā pl.12.00 – 19.00
  • Daces Lukševicas daiļdārzs atvērts individuālajiem apmeklētājiem Lejas ielā 1 pl.9.30 - 15.00

17. jūlijā svētku sajūtu palīdzēs radīt daudzi brīnišķīgi mākslinieki, kuru sniegumu visas dienas garumā varēs pieredzēt un baudīt Brīvības laukumā, Pilsētas parkā un Tukku Magi teritorijā.

Svētdiena, 18. jūlijs

  • Svētku koncerts – Elza Rozentāle un Kaspars Zemītis Tukuma Evaņģēliski luteriskajā baznīcā pl.16.00
  • Mazie Rožu svētki kolekciju dārzā “Rozītes”, Sēmes pagastā, Tukuma novadā pl.11.00-24.00

Plašāku informāciju par programmu atradīsiet sociālajos tīklos Facebook un Instagram.

Svētku rīkotājs: Tukuma pilsētas Kultūras nams sadarbībā ar Tukuma novada pašvaldību, Tūrisma informācijas centru, Tukuma muzeju, kopienu “Radi Tukku Magi”, Tukuma Evaņģēliski luterisko draudzi, Tukuma Mākslinieku biedrību un daudziem brīnišķīgiem māksliniekiem.

Informāciju sagatavoja: Tukuma Tūrisma informācijas centrs
 

Lūdzu, uzgaidiet