E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Ķemeri aicina uz svētkiem un tīreli

12.08.2021.

Ķemeru Nacionālais parks

No vilciena pieturas “Ķemeri” nepilnu 2 km gājumā līdz parkam ar pastaigu takām un 5 km gājumā līdz Lielā Ķemeru tīreļa purva laipai. Laipas apmeklējums ir par brīvu, bet auto novietošana stāvlaukumā maksā 2 eiro, kas nav jāmaksā, ja dodaties ar vilcienu. Ķemeros abos virzienos pietur ~30 vilcienu dienā. Pērkot e-biļeti, vienas stundas brauciena cena Rīga-Ķemeri ir 1.89 eiro. Skatiet vilcienu kustības grafikā, kā vilcieni kursē no jūs interesējošās pieturas!

Vasaras saullēktus un saulrietus neiztrūkstoši iespējams vērot, dodoties izbraucienā ar laivu Ķemeru tīrelī laivu kompānijas “Ozolaivas” pavadībā. Vienas mājsaimniecības ietvaros ir iespēja doties ar laivu apskatīt Lielā Ķemeru tīreļa purvu ezerus un vērot neskarto dabu. Vairāk informācijas www.ozolaivas.lv

Ķemeru svētki

Sestdien, 14. augustā, Ķemeros jau 20. gadu risināsies vietējās kopienas svētki. Pirmie Ķemeru svētki tika sarīkoti tālajā 2001. gadā, un kopš tā laika katru gadu ķemernieki, jūrmalnieki, viņu draugi un pilsētas viesi pulcējas, lai izbaudītu kopā būšanu, sportotu, dziedātu, dejotu, skatītos teātri vai kino un piedalītos vēl daudzās aizraujošās aktivitātēs. Šogad pasākums ir klusāks, bet, domājams, ne mazāk interesants, piedāvājot pie “Meža Mājas” no pulksten 11.00 gan fotoizstādi – Ķemeru svētku retrospekciju 20 gadu garumā, gan video projekcijas ar “jubilejas gadu” filmām, sākot no Ķemeru kūrorta 150. gadadienas svinībām un beidzot ar Ķemeru svētku 20-gades filmēto materiālu. Būs arī vietējo amatnieku tirdziņš, kurā varēs iepazīties gan ar rokdarbnieku, gan mākslinieku, gan biškopju, gan ziepnīcas u.tml. produkciju. Vietējie talanti un pavadošā mūzika kuplinās amatnieku tirdziņa norisi. Pasākuma apmeklētāji varēs izveidot katrs sev unikālu zefīrsaldējumu slāpeklī, kā arī ķemerniekus un viesus gaidīs dažādas aktivitātes dabā. Adrese: Ķemeri. Vairāk informācijas skatiet šeit.

Ziņai izmantota informācija, ko sagatavoja Agnese Atte, Tukuma TIC, www.visittukums.lv

Lūdzu, uzgaidiet