E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Bānīša 118. dzimšanas diena

26.08.2021.

Gulbenieši lepojas ar savu mazo šaursliežu bānīti, kas ir vienīgais regulāri kursējošais šaursliežu vilciens ne tikai Latvijā, bet arī Baltijā, un ik gadu svin Bānīša svētkus.

Arī šogad, 4. septembrī, ikviens ir gaidīts Gulbenes novadā – Gulbenē, Stāmerienā un Kalnienā –, lai svinētu Gulbenes-Alūksnes bānīša 118. dzimšanas dienu “Bānīša svētki četrās stihijās”.

Svētku apmeklētājiem būs iespēja baudīt mūziku, mākslu un maģiju, kā arī pieredzēt dažādus pārsteigumus. Izvērsta svētku programma un apmeklējuma nosacījumi atrodami šeit.

Atgādinām, ka kopš jūnija vilciens uz Gulbeni kursē katru nedēļas nogali. Un Bānīša kursēšanas laiki sestdienās ir pieskaņoti mūsu pasažieru vilcienu pienākšanas un atiešanas no Gulbenes stacijas laikiem.

4. septembrī Gulbenē norisināsies arī "Mājas kafejnīcu diena", kas apmeklētājiem būs kā lielisks piedzīvojums garšu pasaulē, baudot dažādus Gulbenes novada mājražotāju piedāvātos gardumus.

Viestura iela no pulksten 18.00 līdz 22.00 pārvērtīsies par vienas dienas kafejnīcām. Pasākuma laikā varēs baudīt 10 mājas kafejnīcu - “Taureņu gardumi”, “Ivitas kūciņas”, “Sveķu gardums”, “Raibas pankūkas”, “Pelnrušķītes saldais sapnis”, “Zemes sirds”, “Gabrielas gardumi”, “Tālavas sidrs”, “Meža kūkas” un “Saules” - piedāvājumu, izgaršojot uz ugunskura vārītu zupu, speķa un saldos pīrādziņus, kūkas un kūciņas, keksiņus, zefīrus, cepumus, pankūkas ar dažādiem pildījumiem, zāļu tējas, ābolu sidrus, kokteiļus, limonādes un sulas. Ēdieni, našķi un dzērieni tapuši gan pēc pašu saimnieku radītajām īpašajām receptēm, gan arī izmantojot senas un pārbaudītas ēdienu gatavošanas receptes. Produkciju varēs iegādāties gan baudīšanai uz vietas, gan arī līdzņemšanai. Ielas garumā būs izvietoti galdiņi, pie kuriem varēs ērti apsēsties un priecāties par svētku atmosfēru, ļaujoties ielu mākslas, gaismu un muzikāla noformējuma baudīšanai.

 

Lūdzu, uzgaidiet