E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Rīgas ielas svētki Daugavpilī 17. septembrī

06.09.2022.

17. septembrī norisināsies jau par tradīciju kļuvušie Rīgas ielas svētki. Daugavpils iedzīvotājus un viesus priecēs dažādas tematiskās meistarklases, ceļojošas izstādes, performances, gaismas instalācijas, mūzikas un mākslas priekšnesumi, dzīvās skulptūras, mīmi – garkāji. Svētku laikā ikvienam apmeklētājam būs iespēja izbaudīt sajūtu pastaigu Rīgas ielas garumā un ar vizuālās mākslas, mūzikas un dejas starpniecību tvert ikdienā netveramo mirkļu burvību.

Rīgas ielas svētki Daugavpilī pirmo reizi notika 20. gadsimta 90. gadu sākumā, bet 2014. gadā šī tradīcija bija atsākta un kļuva par ikgadēju pasākumu. Daugavpils Rīgas iela ir unikāla ar to, ka tā ir viena no pirmajām gājēju ielām Latvijā. Daugavpils Rīgas iela ir vērtīga kultūrvides ainavtelpa, kurā iemūžināta pilsētas gadsimtu vēsture, notikumi, dzīves kārtība, tajā dzīvojošo cilvēku darbs, likteņi un sapņi.

Rīgas ielas svētki dod iespēju redzēt savādāku Rīgas ielu, mijedarbojoties ar to mākslas valodā (deja, mūzika, vēsture, auto, kino, kulinārija un citas mākslas). Rīgas ielas svētki ļauj iegremdēties Rīgas ielas atmosfērā, ieskatīties Rīgas ielas ainavā, ieskatīties Daugavpils vēsturiskā centra ēku fasādēs un arhitektūras detaļās, kas ir izgaismotas svētku krāsās, ieklausīties Rīgas ielas skaņās, ieraudzīt Rīgas ielu dažādās krāsās, noķert daudzējādas sajūtas, iepazīties ar Daugavpils pagātni caur tagadni, pieskarties mākslai, izbaudīt svētku atmosfēru.

  

Lūdzu, uzgaidiet