E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

"Baznīcu nakts" un "Atvērto baznīcu diena" visā Latvijā

25.05.2023.

Atklāj Latvijas baznīcu gadsimtiem glabāto kultūras mantojumu, iepazīsti garīgās vērtības un iesaisties dažādās aktivitātēs, apmeklējot šī gada spilgtāko garīgās kultūras notikumu “Baznīcu nakts”. Šo sestdien, 27. maijā, vismaz 180 baznīcas visā Latvijā gaidīs viesus ar īpašu programmu. Šajā pašā dienā notiks arī “Atvērto baznīcu diena”, kad ikviena draudze ir aicināta turēt savu dievnamu atvērtu ekskursijām un apskatei no plkst. 10.00 līdz pat plkst. 24.00. 

Ikviens varēs noklausīties stāstījumus par baznīcu vēsturi un mākslas vērtībām, būs iespēja baudīt ērģeļu un kora mūzikas koncertus. Arī paši mazākie apmeklētāji varēs iesaistīties izzinošās viktorīnās, orientēšanās un slēpņošanas spēlēs, kā arī citās aktivitātēs baznīcās un to apkārtnē. Savukārt svētbrīžu laikā būs iespēja nodoties lūgšanām un klusumam.

Karte ar informāciju par visām baznīcām un draudzēm, kas piedalās šajā notikumā un konkrētu pasākumu norises laiku ir atrodama šeit.

Aicinām šajā dienā aizmirst par ikdienas steigu un rūpēm, dodoties pretim sakrālā mantojuma skaistumam ar vilcienu. Ļoti daudzas baznīcas būs ērti sasniedzamas tieši ar šo pārvietošanas veidu, tas ļaus nedomāt par sastrēgumiem un nodoties meditatīvai apcerei, jau atrodoties ceļā. 

Lūk, dažas idejas jūsu galamērķiem:

Iepazīstiet tuvāk Olaines Svētās Elizabetes Evaņģēliski luterisko baznīcu un tās 18. gadsimta mūrus.

Attēls: Baznīcu Nakts Facebook konts. Olaines Svētās Elizabetes Evaņģēliski luteriskā baznīca

Noklausīties Pēterupes draudzes ansambļa un jauktā kora ANIMA priekšnesumus varēs Saulkrastu Pēterupes ev. luterāņu baznīcā. Tepat būs aplūkojama neliela izstāde, kurā tiks izrādīti draudzes locekļu darbi – skolotājas Ilzes Mārdegas dabas fotogrāfijas un Tautas daiļamatu meistara Ziedoņa Skrīveļa austie audekli.

Attēls: Pēterupes evaņģēliski luteriskā draudze

Pievienoties meditācijai par dzīvību, izbaudīt pavasarīgu mielastu un noklausīties pāvesta uzrunu varēs Cēsu Romas katoļu Kristus Karaļa baznīcā.
Attēls: Baznīcu Nakts Facebook konts. Cēsu Kristus karaļa Romas katoļu baznīca

Noskatīties filmu par Santjago ceļu, apskatīties informatīvo stendu par Svētā Jēkaba ceļu Latvijā, aizdedzināt un nolikt svecītes pie altāra jābrauc uz Siguldas Jēzus Sirds Romas katoļu baznīcu.

Attēls: Baznīcu nakts Facebook konts. Siguldas Jēzus Sirds Romas katoļu baznīca

Piedalīties foto orientēšanās spēlē, tikties ar kristīgajiem motociklistiem un izbaudīt muzikālo programmu varēs Jelgavas Baptistu draudzē

Attēls: Baznīcu nakts Facebook konts. Jelgavas baptistu draudzes nams

Tukuma evaņģēliski luteriskā baznīca ielūdz ciemos apmeklēt skaisto 17. gs. celto Dievnamu, uzkāpt zvanu tornī un izstaigāt Fīrekera gāti. Būs iespējams apskatīt tuvāk arī senās altārgleznas, kūrfirstu Bībeles un Svētā Vakarēdiena kausu baznīcas sakristejā.

Attēls: Baznīcu nakts Facebook konts. Tukuma evaņģēliski luteriskā baznīca

Uzspēlēt domino ar mācītāju, piedalīties izkļūšanas istabas aktivitātē, apmeklēt īpaši šai dienai radīto bērnu stūrīti, ļauties dzejas un mūzikas stundai varēs Ogres Trīsvienības baznīcā.

Attēls: Baznīcu nakts Facebook konts. Ogres Trīsvienības baznīca


Apskatīt vilcienu kustības grafiku un iegādāties e-biļeti iespējams šeit vai "Pasažieru vilciena" mobilajā lietotnē.

Lūdzu, uzgaidiet