E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Svinam vasaru Carnikavā, Ikšķilē, Siguldā un Daugavpilī!

12.07.2023.

Pēc skanīgas kopā sanākšanas Dziesmu un Deju svētkos laiks mesties nākamajos vasaras piedzīvojumos!

Šajā nedēļas nogalē būs iespēja no sirds izdejoties zaļumballē, apmeklēt īpašos vasaras tirdziņus, piedalīties meistarklasēs, noklausīties kamermūziku, hiphopu, indīroku vai blūzu, izklaidēties atrakciju parkos un doties izjādēs ar poniju.

Lūk, daži galamērķi, kuri ir ērti sasniedzami ar vilcienu:

Zaļumballe un tirdziņš Zvejnieksvētku noskaņās Carnikavā
 

Piektdien, 14. jūlijā,  no pulksten 21.00 līdz pat 3.00 no rīta Carnikavas parkā notiks Zaļumballe, kurā uzstāsies grupa "Zuši" un "Džentlmeņu špagats". Apmeklētāju ērtībām pasākuma laikā darbosies arī izbraukuma kafejnīcas.

Savukārt sestdien, 15. jūlijā, no pulksten 10.00 līdz 16.00 Carnikavas centrā pie Jūras ielas varēs apmeklēt Kukü tirgu Zvejnieksvētku noskaņās. Te pulcēsies vairāk nekā 150 amatnieku, mājražotāju, dizaineru, mākslinieku, dārznieku un ekoproduktu radītāju no visas Latvijas.

Visas dienas garumā spēlēs ielu muzikanti, kā arī būs iespēja piedalīties tematiskās meistarklasēs. Darbosies arī plašs izklaides un atrakciju parks ar karuseļiem, piepūšamajām atrakcijām, drifta kartiem, katapultu, laivu baseinu, elektromobīļiem un ponicikliem.


Foto: Carnikavas kultūras nams "Ozolaine"

Daugavas prospekta svētki Ikšķilē

Dažādus amatnieku darinājumus un mājražotāju labumus būs iespēja iegādāties arī gadatirgū Ikšķilē, Daugavas prospektā 63 (no Lupīnu ielas līdz Ausekļa ielai).

16. jūlijā no pulksten 10.00 līdz 15.00 te tiks svinēti Daugavas prospekta svētki. Apmeklētāji varēs ne vien atrast ko visnotaļ noderīgu pie vairāk nekā 100 tirgotājiem, bet arī notiesāt uzbeku plovu un garšīgu, uzturvielām bagātu ēdienu, ko sarūpēs virtuves uz riteņiem Augs pavāri. Bērni varēs doties izjādēs ar poniju, apgleznot sejiņu un kārtīgi izpriecāties piepūšamajās atrakcijās.

Foto: gadatirgi.lv

Muzikālās brokastis Siguldā

Sigulda aicina ņemt līdzi piknika grozus un segas, lai Siguldas Pils kvartālā ļauties nesteidzīgam svētdienas rītam, baudot brokastis izmeklētas mūzikas gaisotnē.

16. jūlijā pulksten 11.00 Siguldas Jaunās pils dārzā skanēs vasarīga pasaules kamermūzikas atspirdzinājumu izlase koncertā “Deja un sadziedāšanās”, kurā būs iespēja dzirdēt pasaulē atzītus latviešu mūziķus.

Foto: tourism.sigulda.lv

Vēsturiskās rekonstrukcijas festivāls “Dinaburg 1812” Daugavpilī

14. un 15. jūlijā Daugavpils cietoksnī notiks 6. starptautiskais vēsturiskās rekonstrukcijas festivāls "Dinaburg 1812", kas ir veltīts 19. gs. pirmās puses notikumiem, kad Dinaburgas cietokšņa garnizons atvairīja Napoleona armijas uzbrukumu 1812. gada jūlijā.

Piektdien, 14. jūlijā, pulksten 20.00 Marka Rotko mākslas centra pagalmā sāksies hiphopa festivāls "Saujā benzins", kurā uzstāsies latgaliešu hiphopa zvaigzne BRUOLĀNS un latgaliešu repa princese ŪGA.

Sestdien, 15.jūlijā, Daugavpils cietoksnī norisināsies vairāk nekā 200 gadu seni notikumi. Varēs vērot Nikolaja vārtu atklāšanas ceremoniju, pusdienlaika lielgabala šāvienu un svētku dalībnieku gājienu. Būs skatāmi arī ielu teātra mākslinieku priekšnesumi, dejas un mūzika:

  • Pulksten 17.00 laukumā aiz Cietokšņa Kultūras un informācijas centra uzstāsies stīgu kvartets, kurā skanēs 19. gadsimta sākumam raksturīgi skaņdarbi. Savukārt pulksten 18.00 te varēs vērot vēsturiskas dejas ampīra stilā.
  • Pulksten 20.00 sāksies noslēguma koncerts, kurā uzstāsies "Willow Farm" – indīroka grupa no Liepājas.
  • Pulksten 21.00 uz skatuves kāps Jegors Kovaikovs un grupa "Duende", priecējot festivāla apmeklētājus ar īpašu art-skanējumu - mūziķiem ir tuva flamenko un latino stilistika.
  • Pulksten 22.00 savu uzstāšanos sāks slavenie "Latvian Blues Band"- pirmā blūza grupa no Latvijas, kas spēlēja Čikāgas klubos. Festivālā viņi pārsteigs ar jaunu, enerģisku un atraktīvu programmu – varēs baudīt blūzu, soulu un fanku.

*Ja vēlies doties garākā pastaigā, tad no Daugavpils dzelzceļa stacijas līdz Daugavpils cietoksnim vari doties kājām, tomēr, ja dod priekšroku ātrākai nokļūšanai, no stacijas brauc ar kādu no pilsētas autobusiem.

Foto: visitdaugavpils.lv


Apskatīt vilcienu kustības grafiku un iegādāties e-biļeti iespējams šeit vai "Pasažieru vilciena" mobilajā lietotnē.

Lūdzu, uzgaidiet