Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. E-biļetes iegādājies mobilajā lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Vidusdaugavas garšu viļņi Koknesē, Aizkrauklē, Skrīveros un Pļaviņās

18.07.2023.

Arī šogad lauku saimniecības, uzņēmēji un vietējo kopienu entuziasti ver vaļā savas durvis viesiem, pārtopot par mājas kafejnīcām.

Šajā nedēļas nogalē, no 22. līdz 23. jūlijam, Mājas kafejnīcu dienas notiks Vidusdaugavā, aicinot ikvienu nobaudīt saldos garšu viļņus Skrīveros, savukārt senajā Hanzas pilsētā Koknesē būs ēdieni gan gruzīnu, gan spāņu gaumē, varēs pusdienot ziedošā dārzā un uz terases virs Pērses upes. Pļaviņās būs iespēja iepazīt virtuvi, kas radīta no pašaudzētām, fermentētām, diedzētām un kaltētām dabas veltēm, bet Aizkrauklē ēstgribētājus pārsteigs varen gardas zupas.

Apkopojām mājas kafejnīcas, kuras ir ērti sasniedzamas ar vilcienu:

Kanāriju salas virtuve mājas kafejnīcā "ROCHO" Koknesē

Kā būtu ar atpūtu Kanāriju salās vien pusotras stundas braucienā no Rīgas? Spāņu izcelsmes arhitekts un ēdiena gatavošanas entuziasts David Rocha aicina apmeklēt viņa mājas kafejnīcu "ROCHO", kas atrodas Koknesē, gleznainā vietā ar skatu uz Pērses upi. Te būs iespēja ne vien nobaudīt Kanāriju salu virtuvi - paellu, arepas un dienvidu zemju kārumnieku iecienīto polvito uruguayo, bet arī praktizēties spāņu valodā, uz SUP dēļiem iepazīt Pērses krastus un ļauties muzikālam pārsteigumam.

Plašāk lasi šeit


Foto: Visit Aizkraukles novads

Īstens gruzīnu garšu vilnis mājas kafejnīcā "Draugu virtuve" Koknesē

Ja ir būts Gruzijā, tad atmiņā noteikti ir tās sevišķā virtuve, vīnu kultūra un tostu tradīcija. Šajā sestdienā, 22. jūlijā, būs iespēja sajust Gruzijas garšas un smaržas "Draugu virtuvē". Apmeklētāji tiks cienāti ar čahobili, salguni un citiem ēdieniem un dzērieniem, kas sasildīs gan vēderu, gan dvēseli, aicinot aizdomāties par iespēju aizceļot uz šo skaistiem un mežonīgiem dabas skatiem bagāto zemi. 

Plašāk lasi šeit.


Foto: Visit Aizkraukles novads

Sajust mieru upes krastā mājas kafejnīcā "Svini Šodien" Koknesē

Baudīt zivju zupu uz terases, kas atrodas virs upes, malkot tēju no elegantas porcelāna tasītes, garšot mājas kūku namiņā kokos un pankūkas pie galda, kas uzklāts ziedošā dārzā, aicina mājas kafejnīca "Svini Šodien". Apmeklētājiem būs arī iespēja piedalīties mini fotosesijā un apskatīt porcelāna trauku izstādi.

Plašāk lasi šeit

Mājas kafejnīca "Saldējums ir Laime" Skrīveros

Vai esi garšojis saldējumu ar zivi? Runā, ka tas esot dikti smeķīgi. Nāc uz mājas kafejnīcu "Saldējums ir Laime" un pārliecinies par to pats! Apmeklētāji tiks pārsteigti ar unikāliem saldējuma un sāļo ēdienu savienojumiem, kā arī būs iespēja pašam pagatavot saldējumu pēc "Gogelmogel" plombīra receptes, piedaloties saldējumu gatavošanas meistarklasē.

Plašāk lasi šeit.


Foto: Visit Aizkraukles novads

Skrīveru Emociju Fabrika

Skrīveru Emociju Fabrikā šajā nedēļas nogalē būs iespēja nobaudīt ne vien leģendāro gardumu "Saldā Pagale" kopā ar dzērienu – kafiju, kakao vai tēju, bet arī paviesoties pagalmiņā, parotaļāties un līdzdarboties dažādās spēlēs svaigā gaisā. Būs atvērts arī ražotnes veikaliņš.

Plašāk lasi šeit.


Foto: Visit Aizkraukles novads

Mājas kafejnīca "Pikniks pie TIPiņa" Skrīveros

Uz mājas kafejnīcu "Pikniks pie TIPiņa" aicina viesmīlīgā Skrīveru tūrisma organizatore Evita. Kafejnīcā varēs baudīt dažādas uzkodas piknika gaisotnē parciņā pie Skrīveru tūrisma un informācijas punkta, vērojot mutuļojošo upīti, un, ērti iekārtojoties uz sedziņām un plediņiem, kas būs pieejami pie omulīgiem galdiņiem, baudīt kopā būšanu ar ģimeni un draugiem.

Plašāk lasi šeit


Foto: Visit Aizkraukles novads

"Garšīgās zupas" Aizkrauklē

Aizkraukles Profesionālās vidusskolas brangākie un zinošākie pavāri sestdien, 22. jūlijā, piedāvās ne vien nobaudīt piecu dažādu variāciju "Garšīgās zupas", bet arī padalīsies ar dažādiem meistarstiķiem to pagatavošanā. Apmeklētāji varēs piedalīties sporta aktivitātēs un radošās meistarklasēs, kā arī iepazīt profesionālo vidusskolu tuvāk, dodoties nelielā ekskursijā.

Plašāk lasi šeit.

Foto: Visit Aizkraukles novads

Pļaviņu Pļavas kafejnīca

Dzimtas mājas, kur 3 paaudzes apvienojušās un savijušās, mijiedarbojot veco ar jauno, lai radītu mūsdienīgu retro, ir pārtapušas par “Pļaviņu Pļavas kafejnīcu”. Ciemos te uzņems omīte ar savām mazmeitām un mazmazbērniem, piedāvājot 100% augu valsts alternatīvo virtuvi, kas radīta no pašaudzētām, fermentētām, diedzētām un kaltētām dabas veltēm. Iepriekš piesakoties, būs iespēja izbaudīt Ķīnas tēju ceremoniju ar meditatīvu "piegaršu" un darboties radošajā darbnīcā, kūkas rotājot ar ziediem un citām dabas veltēm.

Plašāk lasi šeit.

Foto: Visit Aizkraukles novads

Pilns mājas kafejnīcu piedāvājums atrodams mājaslapās www.majaskafejnicas.lv un www.visitaizkraukle.lv, Facebook grupā “Ceļo ar garšu Vidusdaugavā!”, kā arī lapā "Visit Aizkraukle". Lai nodrošinātu patīkamu pieredzi un jaunu garšu atklāšanu, aicinām iepriekš izpētīt mājas kafejnīcu darba laikus, cenas, kā arī pieteikties iepriekš, ja tas nepieciešams.
 


Apskatīt vilcienu kustības grafiku un iegādāties e-biļeti iespējams šeit vai "Pasažieru vilciena" mobilajā lietotnē.

Lūdzu, uzgaidiet