E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Ludzas un Jēkabpils Pilsētas svētku virpulī

09.08.2023.

Ja prāts šonedēļ nesas uz ko jautru, tad jākāpj vilcienā un jābrauc uz Sēlijas un Latgales pusi – te Pilsētas svētkus svinēs Jēkabpils un Ludza. Ieskaties pasākumu programmās un dodies ceļā!

Iedvesma Daugavas krastos Jēkabpilī

Ar devīzi "Iedvesma Daugavas krastos" divu dienu garumā, 11. un 12. augustā, gan jēkabpilieši, gan pilsētas viesi ir aicināti meklēt iedvesmu, vērojot koncertus, izstādes un krāšņus šovus.

Svētku laikā uz dambja, Daugavas kreisajā krastā, būs skatāma ilustrāciju izstāde, ko augusta sākumā radīja pieci mākslinieki, iedvesmojoties no Jēkabpils ainavām un dažādiem notikumiem pilsētnieku dzīvē.

Piektdien, 11. augustā, Krustpils saliņa tiks ieskandināta ar Marijas Naumovas koncertu "Franču Saulrietā", bet veikparkā pie Radžu ūdenskrātuves notiks "NormisMusic" albuma prezentācija.

Svētdien, 12. augustā, iecerēta plaša pasākumu programma dažādās pilsētas vietās visas dienas garumā. Viestura ielā pie pamtreka trases darbosies jauniešu kvartāls, kurā notiks grafiti meistarklase un citas radošas un sportiskas aktivitātes. Stāvlaukumā pie bijušā tiesu nama būs organizēts "Garšu kvartāls", kurā varēs nobaudīt ēdienus "Street Food" stilā. Vecpilsētas laukumā uzstāsies Jānis Stībelis, grupa "Astronout", repa apvienība "Kreisais Krasts" un klasiskās mūzikas huligāni "DAGAMBA", kuru skaņdarbus papildinās krāšņs lāzeršovs. Tepat notiks svētku balle ar grupu "Rock’n’Berries". Apmeklētājus gaida arī īpašs pārsteigums - laivu piestātnes laukumā pie Daugavas tilta notiks gaisa balonu uguns šovs.

Plašāk par svētku programmu un visiem plānotajiem pasākumiem lasi šeit.

Attēls: www.jekabpils.lv

*No Krustpils atpakaļ Rīgas virzienā var doties ar kādu no pieciem dienas un vakara reisiem. Ja ir doma palikt uz svētku balli, tad piemērotākais būs pirmais rīta vilciens pulksten 4.41.

Ludzai 846

Senākajai Latvijas pilsētai Ludzai šogad aprit 846 gadi! Par godu šim notikumam sestdien, 12. augustā, pilsētā notiks koncerti un aktivitātes dažādām gaumēm. Darbosies mājražotāju un amatnieku tirdziņš Vecpilsētas laukumā. Mazā Ludzas ezera pludmalē paralēli sporta norisēm būs iespēja pavizināties ar kajakiem, bet paši mazākie apmeklētāji te varēs izpriecāties piepūšamajās atrakcijās. Vakarā ikviens ir aicināts uz svētku koncertu, kurā piedalīsies Ivo Fomins, Valters Krauze, Atis Ieviņš, Jānis Stībelis, Normunds Pauniņš, Aija Vītoliņa, Kristīna Zaharova, muzikālā grupa Jura Kristona vadībā un trio "Oranžās". Svētku sajūtu papildinās muzikālo ūdens strūklaku šovs, savukārt jautri danči sagaidāmi nakts ballē kopā ar grupu "Mākoņstūmēji" un DJ Deila.

Pilsētas svētku laikā Ludzā notiks arī Mājas kafejnīcu dienas, piedāvājot apmeklētājiem nogaršot īpaši šim pasākumam gatavotos ēdienus:

Plašāk par svētku programmu un visiem plānotajiem pasākumiem lasi šeit.

Attēls: www.ludzasnovads.lv

*Pēc nakts balles atpakaļ Rīgas virzienā var doties ar pirmo vilciena reisu pulksten 4.00 no rīta.


Apskatīt vilcienu kustības grafiku un iegādāties e-biļeti iespējams šeit vai "Pasažieru vilciena" mobilajā lietotnē.

Lūdzu, uzgaidiet