E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Gada gardākie svētki Jelgavā un jautrība Zilupē un Vecāķos

22.08.2023.

Ķeram vasaru aiz astes un pošamies ceļā ar vilcienu uz kādu interesantu galamērķi!

Piena, maizes un medus svētki un Latvijas novadu Siera diena Jelgavā

Šo sestdien, 26. augustā, Jelgavā varēs lutināt vēderus ar veselīgu un gardu Latvijā audzētu un ražotu pārtiku. Nu jau tradicionāli augusta izskaņā te tiks svinēti 23. Piena, maizes un medus svētki un 21. Latvijas novadu Siera diena.

Hercoga Jēkaba laukumā darbosies dižtirgus, kurā vienkopus sanāks vairāk nekā 250 maiznieki, bitenieki un piena produktu ražotāji no visas Latvijas, tepat būs arī dažādu amatu pratēji ar saviem darinājumiem. Savukārt Skvērā aiz Jelgavas kultūras nama būs iespēja iepazīt vismaz 70 sieru veidus.

Apmeklētāji varēs paviesoties medus un bišu dārzā, uzzināt, kā pasniegt sieru grezni un eleganti, piedalīties dažādās meistarklasēs, radošās darbnīcās, degustācijās un konkursos.

Par svētku sajūtu pilsētā rūpēsies grupas "Galaktika", "Jelgava Festival Band", "The Farmers" un citi mūziķi.

Ja ir vēlme izkustināt kājas, tad noteikti jādodas arī uz brīvdabas koncertzāli "Mītava", kur notiks svētku koncertballe*. No pulksten 20.00 uz skatuves kāps Kaspars Markševics ar grupu, bet no pulksten 22.00 balli iegriezīs grupa "Klaidonis".

*Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs un vietnē bilesuparadize.lv, kā arī pirms pasākuma koncertzāles "Mītava" kasē. Biļešu cena – 5 eiro.

Plašāk par svētku programmu lasi šeit.


Attēls: Jelgavas pašvaldības iestāde "Kultūra"

Zilupei - 92

Padomā ir tālāks galamērķis? Vērts apsvērt ceļojumu uz Latgales mazo "Cinevillu”, kuru tik ļoti ir iecienījuši kino režisori, uzņemot te dažādu žanru filmas. Runa ir par Zilupi, kas šonedēļ atzīmes savu 92. dzimšanas dienu.

Jau kopš rītdienas, 23. augusta, te notiks dažādas spēles, varēs vērot ekstrēmo velo šovu, priecāties piepūšamajās atrakcijās, izklaidēties putu ballītē un iepazīt pilsētu kvestā.

Svētku galvenajā dienā, 26. augustā, darbosies amatnieku un mājražotāju tirdziņš, kā arī varēs apmeklēt meistardarbnīcas. Savukārt gleznainajā Zilupes brīvdabas estrādē norisināsies koncerts "Manai pilsētai", kurā uzstāsies Zilupes pašdarbnieku kolektīvi, deju teātris "Dance theatre Sonrisa" un grupa "Gipsymania band".

Apmeklētāji tiks pārsteigti ar uguns šovu un ikviens ir aicināts uz jautru zaļumballi kopā ar grupu "Nostalgie".

Mazā pilsētiņa Latvijas galējo austrumu pierobežā ir apskates vērta arī citās dienās, ieskaties šeit un gūsti iedvesmu, ko vēl vari piedzīvot.


Attēls: visitludza.lv

Vecāķu apkaimes svētki

Vasaras prieki pludmalē, koncerti, improvizācijas teātra piedzīvojums bērniem, ekskursijas un dažādas citas aktivitātes gan lieliem, gan maziem šo sestdien, 26. augustā, sagaidāmas Vecāķu apkaimes svētkos.

Jau no pulksten 12.00 darbosies radošās darbnīcas bērniem. Pulksten 13.00 un 16.00 būs iespēja doties apkaimes pastaigā kopā ar Vecāķu biedrības vadītāju.

Uz pludmales skatuves notiks sieviešu stand-up performance, bet muzikālo baudījumu sniegs grupas "Pirmais kurss" un "Pērkons". Svētku noslēgumā pēc pludmales koncertprogrammas notiks ugunskura aizdegšana Vecāķu pludmales krastā "Senās uguns nakts" notikuma ietvaros kopā ar folkloras kopu "Vilcenes".

Plašāk par svētku programmu lasi šeit.


Attēls: riga.lv


Apskatīt vilcienu kustības grafiku un iegādāties e-biļeti iespējams šeit vai "Pasažieru vilciena" mobilajā lietotnē.

Lūdzu, uzgaidiet