E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Satiec Purvīti dzelzceļa tunelī Ogrē

07.03.2022.

3. martā, Ogres novadnieka Vilhelma Purvīša 150. dzimšanas dienā, atklāta galerija gājēju tunelī pie Ogres dzelzceļa stacijas. Reprodukcijas būs apskatāmas līdz jūnija vidum. Šī ir unikāla iespēja apskatīt darbus, kuri nav bijuši pieejami plašākai publikai.

Šeit izvietotas Vilhelma Purvīša gleznu reprodukcijas, kas apkopotas 1946. gadā izdotā bibliogrāfiskā retumā – izlasē ar dzejnieka Jāņa Sudrabkalna ievadtekstu. Krājums un tajā apkopotās 16 reprodukcijas ir vienīgās liecinieces gleznām, kuru oriģināli ir zuduši Otrā pasaules kara laikā.

Vilhelms Purvītis, mākslinieks, kurš dzimis Ogres novadā, ir viena no centrālajām personībām 20. gadsimta pirmās puses vizuālajā mākslā. Pasaulslavenais mākslinieks Latvijas mākslā ir ielicis vismaz trīs lielus pamatakmeņus – dibinājis Latvijas Mākslas akadēmiju, dibinājis Nacionālo mākslas muzeju un faktiski tiek uzskatīts par Latvijas nacionālās ainavas izveidotāju. Ogres novada sili, bērzi un ūdeņi esot bijuši gleznotāja dabas studiju un iedvesmas avots.

Arī pilsētas skvērā ir iespēja aplūkot Vilhelma Purvīša darbus, dodoties audiovizuālā piedzīvojumā. Vilhelma Purvīša dzimšanas dienai veltītie notikumi ilgs līdz pat augustam. Sekojiet līdzi aktivitātēm un pasākumiem tīmekļvietnē.

Pirmo reizi galerija gājēju tunelī tika izvietota 2021. gada vasarā, kad Ogre kandidēja uz Eiropas kultūras galvaspilsētas titulu. Galerijā, kas gandrīz gadu priecēja ogrēniešus un pilsētas viesus, bija izvietotas fotogrāfijas, kurās parādītas Ogres pilsētas skaistākās vietas un izcelti cilvēki, kas aktīvi piedalās novada tradīciju kopšanā.
 

Lūdzu, uzgaidiet