E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Jaungada sagaidīšana Latvijas pilsētās

27.12.2022.

Pavisam drīz ieskandināsim Jauno Melnā ūdens truša gadu. Kā vēsta astroloģijas zinātāji, trusim tīk sabiedrība un saviesīgi pasākumi, tādēļ visnotaļ laba doma būs gada maģiskāko nakti pavadīt draudzīgā kompānijā, kopā laisties jautrā deju virpulī, vērot krāšņus lāzeršovus, svētku uguņošanu, gaismas performances un aizraujošus koncertuzvedumus.

Esam apkopojuši virkni vilcienu galamērķu, kur gadumijas svinības solās būt īpaši interesantas. Ieskaties, kāp vilcienā un sajūti Jaungada nakts burvību kādā no Latvijas pilsētām!

Pacilātību un līksmas dejas piedzīvosi Jelgavā. Te 31. decembrī brīvdabas koncertzālē "Mītava" no pulksten 23.00 apmeklētājus priecēs grupa "Karakums".

Savukārt Daugavpils pilsētas iedzīvotājus un viesus pārsteigs ar lāzergaismu projekcijas izrādi "Jaunais gads Daugavpilī – 2023!". Tā būs skatāma Vienības laukumā naktī uz svētdienu, 1.janvārī, plkst.1.00.  Savukārt 31. decembrī tur jau no plkst. 23.30 skanēs mūzika, radot svētku sajūtu un pozitīvas emocijas.

Ja ceļavējš būs aizvedis līdz Rēzeknei, tad Vecgada naktī plkst. 23.30 dodies uz Festivāla parku. Te pie lielās pilsētas egles notiks muzikāla Jaunā gada sagaidīšana ar koncertprogrammu un košu uguņošanu. Klātesošos priecēs Dailes teātra dziedošo aktieru ansamblis "Ilga". Tieši pusnaktī paredzēts krāsains un skaists svētku salūts. 1. janvārī no plkst. 00.30 turpināsies Jaungada svinības un visi klātesošie varēs lustēties diskotēkā ar DJ NonSerious.

Arī Siguldā būs vērojama krāšņa uguņošana. 31.decembrī plkst. 23.30 ikviens  ir gaidīts Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā, kur norisināsies kopīga Jaungada sagaidīšana. Īsi pirms pusnakts uzrunu teiks Siguldas novada domes priekšsēdētāja un tai sekos salūts.

Cēsis Jauno gadu ieskandinās ar īpašu gaismu performanci, ko radījuši pieredzējuši mākslinieki "Those Guys Lighting". Cēsnieki un pilsētas viesi tiek aicināti sanākt kopā Vienības laukumā, 31. decembrī, plkst. 23.30, lai tuvojoties gadumijai, atskatītos uz aktuālākajiem šī gada notikumiem un pusnaktī ar muzikālo gaismu šovu sagaidītu Jauno gadu. Gaismas priekšnesums būs skatāms līdz plkst. 1.00.  Vienības laukumā būs iespējams arī laisties jestros dančos. 

Gaismas un vides mākslas instalācijas, ko veidos dažādi Latvijā zināmi mākslinieki un nozares profesionāļi, varēs vērot Valmierā. Divi multimediāli mākslas objekti būs skatāmi 30. decembrī no plkst. 17.00 līdz 23.00, 31. decembrī no plkst. 17.00 līdz 1. janvāra plkst. 01.00 un 1. janvārī no plkst. 17.00 līdz 23.00.

Vienības laukumā iemirdzēsies unikāls gaismu un video projekciju šovu, kas stāstīs Dinamiskās pilsētas stāstu. 10 m augstā, platā un garā objekta mākslinieciskās koncepcijas pamatā ir simboliska pilsētas nākotnes attīstības vīzija - tajā satiekas cilvēks, daba, industriālā attīstība un tehnoloģiskais progress.

Foto: valmierasnovads.lv

Savukārt Pārgaujā, Amatnieku parkā varēs vērot gaismas instalāciju - "Melnā zvaigzne". Melnā zvaigzne ir pretmets. Diennakts gaišajā laikā, kad spīd saule un visapkārt ir kņada, Melnā zvaigzne ir mierīga, tā slēpjas pilsētvidē un starp tumšajiem koku stumbriem, bet, iestājoties tumsai, tā atdzīvojas, spīd un skan.

Jaunais gads mirdzošo gaismu staros tiks sveikts arī Jūrmalā. 31. decembrī pie Kauguru Kultūras nama, Raiņa ielā 110, no plkst. 23.00 līdz 1.00 spēlēs Jaungada orķestris kopā ar īpašo viešņu – Ievu Akurāteri. Svētku programmā paredzēta ziemas dziesmu kopā dziedāšana, pieslēgšanās Latvijas televīzijas translācijai un gaismu šovs pusnaktī.

Kārtīgi izballēties varēs Jēkabpilī, jo 1. janvārī Vecpilsētas laukumā, no plkst. no 00.30 līdz 01.00, būs skatāms "Xeny Dance Studio" audzēkņu priekšnesums un "Fire Spirit" uguns šovs. Pēcāk līdz pat plkst. 3.00 spēlēs DJ Jānis Balodis.

Vēl viena brīnišķīga ideja, kurp vari doties Vecgada vakarā, ir brauciens uz Saulkrastiem, kur 31. decembrī, no plkst. 23.15 līdz 00.40, Saulkrastu estrādes Neibādes parkā notiks gadumijas koncerts kopā ar dziedātāju Dināru Rudāni, Patrišu un grupu “Rock5”. Īsi pirms pusnakts visi klātesošie arī vienosies kopīgā dziesmā un iedegs brīnumsvecītes par mieru pasaulē. 

Arī Rīga Jaunā gada sagaidīšanai ir cītīgi gatavojusies. Ja būsi šajā laikā galvaspilsētā, vari apmeklēt Rātslaukumu, kur 31. decembrī no plkst. 21.30 līdz 22.30 muzicēs rokgrupa "Dzelzs vilks", bet vēlāk spēlēs Ralfs Eilands ar pavadošajiem mūziķiem, bungu un dūdu grupa “Auļi”, kā arī alternatīvā roka grupa "Sudden Lights". 

Savukārt laukumā pie Kongresu nama uzstāsies humorroka grupa “Pirmais kurss”, reperis ansis ar pavadošajiem mūziķiem, grupa "Carnival Youth", kā arī repa apvienība "Kreisais krasts".

Pusnaktī abās norises vietās visi sanākušie tiks iepriecināti ar gaismas šovu ar pirotehnikas elementiem.

Sirsnīgas Jaungada svinības būs arī Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņā. Līdz pat plkst. 02.00 varēsi iegādāties dažādus gardumus un dāvanas, bet par svētku gaisotni te parūpēsies Ivo Grīsniņš Grīslis band un DJ Toms Grēviņš.

Lai izdodas sagaidīt Jauno 2023. gadu ar lielisku noskaņojumu draudzīgā kompānijā!
 

Lūdzu, uzgaidiet