E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Gājputnu sagaidīšanas pasākumi "Putnu dienas 2023"

30.03.2023.

Pavisam drīz viss plauks un ziedēs. Īstais laiks, lai dotos pastaigā, klausoties gājputnu skanīgajās klaigās un čalās. Visu aprīli ikvienam ir iespēja kļūt par dabas vērotāju, apmeklējot Putnu dienas - pasākumus dažādās Latvijas vietās, kas nu jau tradicionāli notiek ik gadu pavasarī un rudenī, kad miljoniem putnu, pulcējoties baros, caurceļo Latviju. Šajā pavasarī iecerēti vairāk nekā četrdesmit pasākumi, sākot ar putnu vērošanu un putnu būru darināšanu, beidzot ar tematiskām lekcijām un izstādēm.

Plašākās izziņas un putnu vērošanas aktivitātes paredzamas jau šajā nedēļas nogalē, 1. un 2. aprīlī, tomēr programmā ir atrodami arī citi, ar putnu tematiku saistīti, pasākumi, kas notiks vēlāk aprīlī. Informācija par visiem Putnu dienu pasākumiem un pieteikšanos uz tiem ir pieejama šeit.

Esam apkopojuši vairākas norises vietas, kuras var apmeklēt gan individuāli, gan ar ģimeni vai draugiem, turklāt tās ir viegli sasniedzamas ar vilcienu. Ķer idejas izzinošai atpūtai dabā un dodies ceļā!

Apmeklē sarunu pēcpusdienu "Sērs un putni koku galos" Carnikavā!

Ja vēlies uzzināt, kādus ceļus veic gājputni, lai atgrieztos Latvijā, kā zinātnieki pēta putnu migrāciju un kā mēs varam viņiem šajā darbā palīdzēt, tad brauc uz Carnikavas Novadpētniecības centru, kur 1. aprīlī no plkst. 13.00 līdz 14.00 notiks sarunu pēcpusdiena kopā ar bioloģi Marinu Šiļinu, ornitologu Mikolu Vasilenko un kolekcionāru Gunti Šķēli. Plašāk lasi šeit


Foto: www.putnudienas.lv. Sarunu pēcpusdienu “Sērs un putni koku galos” Carnikavā.

Vēro ūdensputnus un meža putnus Ķemeru Nacionālajā parkā!

Daudzveidīgas aktivitātes, kas priecēs gan pieredzējušus putnu vērotājus, gan arī apmeklētājus, kas putnus tikai sāk iepazīt, ir sagaidāmas 1. aprīlī Ķemeru Nacionālajā parkā

  • Plkst. 8.40 norisināsies ekskursija “Putni Ķemeru kūrortā”.  Ekskursijas sākuma laiks ir pielāgots vilcienu pienākšanas laikiem Ķemeros. Precīzāka informācija par ekskursijas sākuma vietu tiks izsūtīta reģistrētajiem dalībniekiem. Reģistrēties ekskursijai vari šeit.
  • No plkst. 10.00 līdz 14.00 kopā ar biologu Viesturu Vintuli Kaņiera putnu tornī būs iespēja vērot ūdensputnus.
  • Savukārt no plkst. 11.00 līdz 15.00 Ķemeru Nacionālā parka dabas centrā, Meža mājā, notiks izzinošas aktivitātes un uzdevumi par putniem, meža putnu vērošana Dumbrāja laipā un būrīšu darbnīca.

Izzini Svētes palieni Putnu dienu velo ekskursijā!

Ļauties velopiedzīvojumam varēsi Jelgavā. 1. aprīlī plkst. 9.30 no Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Pavasara vēstneši Svētes palienē”. Gides Zanes Gravas pavadībā dalībnieki dosies uz Svētes palieni, kas ir nozīmīga migrējošo ūdensputnu un bridējputnu barošanās vieta. Pavasarī šeit novērojami zosu bari, pīles, gulbji, dzērves. Svētes palienē ekskursijas dalībniekus sagaidīs pieredzējis putnu pazinējs – ornitologs Oskars Keišs, kurš pastāstīs par šeit sastopamajām putnu sugām un to dzīvesveidu. Plašāk par ekskursiju un pieteikšanos lasi šeit.


Foto: www.putnudienas.lv.Ekskursija ar velosipēdiem Svētes palienē “Pavasara vēstneši”

Izgatavo putnu būrīti Siguldā!

Otrajās Lieldienās, 10. aprīlī, Siguldas katoļu draudze aicina uz putnu būrīšu izgatavošanas darbnīcu. Pirms ķerties klāt praktiskām nodarbēm, plkst. 11.00 notiks lekcija, kuru lasīs Agnese Gaile no Latvijas Ornitoloģijas biedrības, pastāstot par putniem Latvijā un būrīšiem, kas būs piemēroti konkrētajai putnu sugai. Lai ir spēks trāpīt naglai pa galvu, veidojot putnu būrīšus, paredzētas arī uzkodas. Pēcāk katra būrīša sagatavošanas komanda dosies uz vietu, kur būrītis tiks uzstādīts. Lekcijai var pievienoties ikviens, tomēr, ja vēlaties izgatavot putnu būrīti, nepieciešams iepriekš pieteikties šeit

Dodies izzinošā ekskursijā ar ornitologu pa rododendru audzētavu "Babīte"!

Jau trešo reizi, pēc dažu gadu pārtraukuma, rododendru audzētavā “Babīte” atgriežas Putnu diena, uz kuru aicināti vecāki ar bērniem, klases ar skolotājiem, kā arī visi citi putnu un dabas mīļotāji. Šogad pasākums norisināsies 19. aprīlī laikā no plkst. 10.00 līdz 14.00.  Programmā  paredzētas ekskursijas ar ornitologu pa audzētavu, izzinošas spēles un uzdevumi par putniem un putnu būrīšu gatavošana. Plašāk par pasākumu un pieteikšanos lasi šeit.


Foto: www.putnudienas.lv. Putnu diena rododendru audzētavā “Babīte”.

Satiec putnus Cesvaines pilī un parkā!

Ja esi mākslas cienītājs un vēlies aplūkot ko patiesi skaistu, tad 30. aprīlī dodies uz Cesvaines pili, kur kopā ar ornitologu Elviju Kantānu būs iespēja pētīt pilī atveidotos putnus, lai pēc tam kādus no tiem mēģinātu saklausīt vai ieraudzīt pils parkā. Plašāk par pasākumu un pieteikšanos lasi šeit.  


Foto: www.putnudienas.lv. Putni Cesvaines pilī un parkā.


Apskatīt vilcienu kustības grafiku un iegādāties e-biļeti iespējams šeit vai "Pasažieru vilciena" mobilajā lietotnē.

Lūdzu, uzgaidiet