E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Ar vilcienu uz Lieldienu pasākumiem

03.04.2023.

Sagaidot Lieldienas, Latvijas pilsētas ir ne vien koši saposušās, bet arī sarūpējušas daudzveidīgu pasākumu programmu, kurā gan liels, gan mazs varēs iesaistīties interesantās aktivitātēs - piedalīties radošajās darbnīcās un orientēšanās spēlēs, iet rotaļās, apmeklēt mājražotāju un amatnieku darinājumus svētku tirdziņos un, protams, kārtīgi izšūpoties un pacīnīties olu kaujās.

Atliek vien izvēlēties galamērķi un doties ar vilcienu pretim jautram Lieldienu jampadracim! 

Izvāri olas manteļskurstenī un laidies rotaļās ar zaķēnu Bingu Jelgavā!

Jelgava piedāvā ieskandināt svētkus jau 7. aprīlī - tirdzniecības centrā “Pilsētas Pasāža” no plkst. 15.00 līdz 18.00 norisināsies radošās darbnīcas, savukārt plkst. 17.00 būs iespēja noskatīties muzikālo izrādi “Oliņ, Boliņ, Džimpiņ, Rimpiņ”.

9. aprīlī Jelgavas pils pagalmā no plkst. 11.00 varēs noskatīties fokloras kopas "Dimzēns" un deju kolektīvu priekšnesumus, bet pēcāk laisties rotaļās ar zaķēnu Bingu un zilonīti Sullu. Latvijas šķirnes trušu audzētāju asociācija iepriecinās apmeklētājus ar izstādi “Trusis un citi”. Tāpat būs iespēja panašķēties ar kārumiem Lieldienu mazajā tirdziņā. Ikviens tiks aicināts arī olu meklēšanā, krāsošanā un ripināšanā. Vairāk informācijas šeit.

9. aprīlī no plkst. 15.00 ģimenes aicinātas uz Dzīvesziņas un arodu sētu (Vecpilsētas ielā 2), kur līdz pat plkst. 18.00 būs tradicionālas latviešu dziesmas un rotaļas, olu vārīšana manteļskurstenī, olu kaujas un radošās darbnīcas. Bērni varēs iesaistīties teātra izrādē "Trakās Lieldienas", kā arī mēģināt atdarināt pavasarī dzirdamo putnu balsis. Vairāk informācijas šeit.  

Izšūpojies Siguldā!

Lieldienu laikā, no 8. līdz 10. aprīlim, Siguldā jau septīto gadu notiks Latvijā vienīgais Šūpoļu festivāls. Tradicionāli būs iespēja izšūpoties dažādās Siguldas šūpoļu festivāla meistaru radītajās šūpolēs un apskatīt mākslinieku veidotos vides objektus. Vairāk informācijas šeit.

Piedalies Lieldienu orientēšanās spēlē un apmeklē svētku tirdziņu Rēzeknē!

Rēzeknē 9. aprīlī Festivāla parkā no plkst. 12.00 notiks atraktīvais pasākums “Lieldienu pontāgs 2023”. Pilsētas viesi varēs apmeklēt svētku tirdziņu, kurā būs pieejama amatnieku, rokdarbnieku un mājražotāju sarūpēta produkcija. 

Plkst. 14.00 Rēzeknes amatierkolektīvi priecēs ar lustīgiem priekšnesumiem un iesaistīs jautrās rotaļās. Rēzeknes valsts poļu ģimnāzijas skolēni aicinās piedalīties Lieldienu orientēšanās spēlē, radošajās darbnīcās un sporta aktivitātēs. Vairāk informācijas šeit

Uzvij putnu ligzdiņu un dižojies ar svētku olām Cēsīs!

9. aprīlī no plkst. 13.00 Cēsis ielūdz uz jautrām izdarībām kopā ar Lieldienu zaķi un Mežacūku Rožu laukumā. Tepat uzstāsies vokālā studija "Sekunda", "Rasa", kā arī popgrupa "Vizbulēni". Lai radītu priecīgu un jauku noskaņu, pilsētas viesi ir aicināti izstādīt Rožu laukumā līdzpaņemtās nokrāsotās olas. Radošajās darbnīcās ikviens varēs arī vīt putnu ligzdiņu un darboties ar mālu. Vairāk informācijas šeit.

Apciemo trušu māju un noklausies grupas "Anima Solla" koncertu Tukumā!

Izbaudīt ģimeniskas, jautras un mierpilnas Lieldienas varēs Tukumā. Te no plkst. 12.00 līdz plkst.14.30 Tukuma pilsētas parkā paredzēta izklaidējoša programma ar dziesmām un dejām. Apmeklētāji varēs apciemot trušu māju un kazlēnus, piedalīties radošajās darbnīcās un rotaļās.

Tukuma pilsētas Kultūras namā plkst. 15.00 varēs noskatīties bērnu un jauniešu teātra “Knifiņš” izrādi visai ģimenei “Trīs traki truši”. Savukārt Tukuma ev. lut. baznīcā plkst. 17.00 varēs baudīt Ogres novada Kultūras centra vokālās grupas “Anima Solla” koncertu.

Aplūko izstādi "Tauriņu pavasaris" un vides instalāciju “Putnu pavasara salidojums” Jūrmalā!

Ar seno tradīciju rituāliem, radošām darbnīcām, jautrām atrakcijām un muzikāliem priekšnesumiem tiks svinētas Lieldienas arī Jūrmalā. 


Foto: Jurmala.lv

9. aprīlī no plkst. 12.00 līdz 14.00 notiks svinības Horna dārzā (Jomas ielā 35), te būs iespējams noskatīties izrādi par Ojāra Vācieša radītajiem dzejas tēliem, vērot bērnu vokālās grupas “Dzeguzīte” un bērnu vokālā ansambļa “Varavīksne” koncertuzvedumus, rosīties pavasara stādu un “zaķa ūsu” radošajās darbnīcās un piedalīties aktivitātēs “Pankūku mešana debesīs” un “Neparastais gliemezis”.

Varēs izstaigāt arī brīvdabas izstādi “Tauriņu pavasaris” un aplūkot 30 lielā formātā atveidotus Latvijas dabā sastopamus tauriņus. 

Kauguru atpūtas parkā no plkst. 12.00 līdz 16.00 būs apskatāma interaktīva vides instalācija “Putnu pavasara salidojums”. Pastaigas laikā uz brīdi piestājot pie 20 putnu būrīšiem, varēs aplūkot materiālā atveidotus Latvijas dabā sastopamos putnus un audioierakstā ieklausīties katra putna dziesmā.

Apmeklē Lieldienu gadatirgu, apglezno tauriņus un darbojies radošajās darbnīcās Ogres novadā!

Plaša pasākumu programma 9. aprīlī ir paredzēta arī Ogres novadā:

  • Ķegumā varēs sastapt ciemiņus no "Trušu pilsētiņas", darboties radošajās darbnīcās, piedalīties olu kaujās un olu ripināšanā.
  • No plkst. 12.00 līdz 16.00 Ogrē, Brīvības ielas gājēju posmā, būs atvērts Lieldienu gadatirgus.
  • Jumpravas kultūras namā no plkst. 13.00 varēs laisties dančos un rotaļās kopā ar folkloras kopu “Liepu laipa”, apgleznot taureņus un meklēt olas.
  • Jautras rotaļas ar zaķiem ir sagaidāmas plkst. 13.00 Ikšķiles Centra laukumā.

Vairāk informācijas šeit.
 


Apskatīt vilcienu kustības grafiku un iegādāties e-biļeti iespējams šeit vai “Pasažieru vilciena” mobilajā lietotnē.

Lūdzu, uzgaidiet